Lia Block, fiica lui Ken Block, va concura în F1 Academy din 2024

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lia Block, fiica de 17 ani a regretatului Ken Block, va concura în seria F1 Academy în sezonul 2024. Alături de asta, Lia Block devine și pilot al academiei Williams.

F1 Academy este o serie suport a Formulei 1 destinată exclusiv piloților femei. Scopul seriei este acela de a le oferi șansa acestor piloți să avanseze în categorii mai mari pentru a ajunge apoi în Formula 1. Primul sezon s-a desfășurat în acest an, fiind câștigat de Marta Garcia, un pilot din Spania. Anul viitor, ea va concura în Formula Regională Europeană.

Începând din 2024, fiecare echipă de Formula 1 va avea câte o reprezentantă în această serie. Echipa Williams a anunțat că a semnat-o pe Lia Block pentru a concura în F1 Academy. Ea este, bineînțeles, fiica regretatului Ken Block, care și-a pierdut viața la începutul acestui an în urma unui accident de snowmobil.

Block Jr a călcat deja pe urmele tatălui ei, aceasta având participări în raliuri, curse de rallycross și chiar în seria Extreme E. Lia Block este, de altfel, campioană în seria American Rally Association la categoria mașinilor cu două roți motrice.

Pentru 2024, Lia Block va face saltul către monoposturi și va pilota pentru echipa ART Grand Prix în F1 Academy.

„Sunt extrem de încântată să mă alătur Academiei de Piloți Williams și să concurez în F1 Academy în 2024”, a declarat Lia Block.

„Este ceva la care nu puteam visa. Abia aștept să îmbrățișez această experiență și să învăț cât mai mult posibil.”

via F1 Academy

Comentarii (1)

  • Trilulilu
    Nepotismul este în floare în vest
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru