Liderul SUV-urilor compacte premium se întoarce: a început producția noii generații Volvo XC60

de Bogdan Mirică
Joi, 27.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a demarat producția noii generații XC60 la uzina sa din Torslanda, Suedia. Primul exemplar care a ieșit de pe linia de asamblare a fost echipat cu motorul T5 de 250 de cai putere.

Prezentată în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în urmă cu numai două luni, a doua generație a modelului Volvo XC60 a intrat deja în producție. Suedezii sau grăbit ca să nu piardă prea mult teren într-un segment pe care vechea generație XC60 l-a dominat în ultimii ani.

În cei nouă ani de carieră, vechiul XC60 a adunat aproape un milion de clienți.

Noul Volvo XC60, al patrulea model creat de suedezi pe platforma scalabilă SPA, a intrat în producție la uzina din Torslanda, Suedia. Primul exemplar care a ieșit de pe linia de asamblare a fost un exemplar T5 Inscription vopsit în culoarea de caroserie Crystal White, echipat cu tracțiune integrală.

Esential 250 de cai putere are primul exemplar Volvo XC60 ieșit pe poarta uzinei.
Sub capotă a pornit pentru prima dată un motor turbo benzină de 2.0 litri și 250 de cai putere, cu 350 de Nm administrați de o cutie automată cu opt rapoarte.
În această configurație, Volvo XC60 ajunge de la 0 la 100 de km/h în doar 6.8 secunde și poate atinge o viteză maximă de 220 de km/h.

Disponibil deja pe o serie de piețe europene, noul VolvoXC60 va fi însoțit în câteva luni de un alt SUV, de această dată mai mic. Suedezii ne vor dezvălui noul XC40, un crossover compact, de talia lui Audi Q3 și BMW X1.

Comentarii (3)

  • O masina noua, care arata diferit fata de predecesor...lucru rar in zilele noastre...
    19 1
  • Frumoasa, sigura, potenta. Volvo! Merita cumparata.
    18 2
  • marius
    tot masina chinezeasca ramane cu motor de ford si renault de cand ma stiu volvo a fost varza la motoare , suspensiile sunt de toata jena , pt ca vin de pe ford mondeo ,auzi cica liderul vanzarilor bai lider,cel mai bine vandut suv compact ,ramane x3 si q5,nu mai vorbim de cele mari ,informatia o gasesti in autobild ,
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru