Loeb a câştigat cursa de debut din GT Series

de Daniel Popescu
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a debutat cu o victorie în competiţia FIA GT Series pe circuitul Nogaro din Franţa la volanul unui McLaren MP4-12C.

La sfârşitul săptămânii trecute, nonuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb şi-a început cariera în competiţiile pe circuit în FIA GT Series.

În ciuda experienţei limitate pe circuit, francezul şi-a demonstrat imediat abilităţile în parteneriat cu Alvaro Parente, cu care a făcut schimb de locuri pe parcursul evenimentului, şi a reuşit să câştige cursa la volanul unui McLaren MP4-12C.

Loeb nu a avut însă o misiune uşoară: Parente a pilotat pe locul doi în spatele rivalilor Nikolaus Mayr-Melnhof şi Rene Rast care au plecat din pole position, iar francezul a pierdut timp şi la ultima intra la boxe. Totuşi, după trei tururi s-a apropiat din nou de echipajul  Audi R8 LMS, iar cu patru tururi înainte de final a reuşit să efectueze depăşirea pentru a-şi adjudeca victoria.

Urmareste Automarket
"Încă eram în contact cu ei după opririle la boxe.
M-am chinuit puţin, dar până la urmă am reuşit să găsesc o mică oportunitate"
, a declarat el la finalul cursei.

Pentru Loeb urmează însă cursa principală din cadrul etapei de la Nogaro, care va avea loc luni cu începere de la ora 15:15, ora României, şi va putea fi urmărită în direct pe site-ul oficial al competiţiei.

Loeb se va concentra în acest sezon pe campania din FIA GT Series, însă mai are programate două etape în Campionatul Modnial de Raliuri şi o participare inedită în celebra cursa Pikes Peak din Statele Unite.

Comentarii (6)

  • andrey_1293
    Omu' asta e genial. A castigat in WRC tot, acum vine si in FIA GT Series sa-i incurce pe toti, anul viitor poate poate ajunge in seria Le Mans si face si-acolo ravagii :)). Sa-l aduca cineva in Formula 1 sa mai opreasca avantul lui Vettel. In 10 ani castiga toate competitiile de motorsport existente :)). Bravo Loeb!!!
    24 1
  • Loeb e pilot! Nu cacealma! Unde merge domina tot! Bravo! Toata stima si respectul meu.
    13 1
  • Vasilica
    Asta rupe orice sport cu motor e periculos rau!!!
    9 1
  • Asa sunt nemtii.Duc totul la perfectiune!
    1 1
  • @Lache:

    cred ca ai vrut sa faci o gluma ca Loeb e neamt, nu?
    1 0
  • Nu este o gluma.Loeb este alsacian.Pe maica-sa o cheama Ingrid.Cauta si vei gasi informatii despre provincia germana Alsacia.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru