Loeb, o victorie şi un abandon în etapa de GT Series de la Slovakia Ring

de Daniel Popescu
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a înregistrat o victorie şi un abandon în etapa din competiţia GT Series desfăşurată pe circuitul Slovakia Ring.

Esential 2 este numarul victoriilor obtinute de Loeb in acest sezon de FIA GT Series
După ce a efectuat primele teste cu Citroen C-Elysee pentru campania de anul viitor din Campionatul Mondial de Turisme, Sebastien Loeb a urcat la finalul săptămânii trecute la volanul unui McLaren MP4-12C pe circuitul Slovakia Ring.

În cadrul etapei din Slovacia a competiţiei GT Series, francezul a făcut echipă cu Alavaro Parente, care a început prima cursă de pe locul opt şi a urcat pe locul doi la start.

Loeb a preluat ulterior controlul maşinii şi l-a depăşit pe Niki Mayr-Melnhof după seria de opriri la boxe, obţinând astfel victoria.

Nu am fost prea norocosi in acest sezon, asa ca sper ca aceasta victorie sa reprezente un punct de cotitura pentru sezonul nostru.

Sebastien Loeb
Pilot FIA GT Series
"Parente a facut o treaba grozava cand a adus masina pe locul doi, iar cand am preluat controlul am fost capabil sa-l depaseste pe pilotul Audi pentru prima pozitie.
A existat un steag galben si nu am vrut sa comit greseli, asa ca am fost atent, poate prea atent. Cu exceptia primei curse de la Nogaro, nu am fost prea norocosi in acest sezon, asa ca sper ca aceasta victorie sa reprezente un punct de cotitura pentru sezonul nostru"
, a declarat el.

Nonuplul campion mondial de raliuri nu a reuşit însă să repete performanţa şi în a doua cursă. Francezul a fost lovit la start de Ricardo Zonta, iar maşina McLaren MP4-12C a ricoşat într-un Lamborghini pilotat de Peter Kox, fiind nevoit să abandoneze.

În urma victoriei din prima cursă, Loeb a primit opt puncte şi ocupă locul opt în clasamentul general cu 30 de puncte. El a mai câştigat în GT Series chiar în cursa de debut a sezonului desfăşurată pe circuitul Nogaro din Franţa.

Via GT Series

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru