Lotus anunță că producția hypercar-ului Evija va începe în vara lui 2020: cele 130 de exemplare au fost deja vândute

de Paul Cosma
Luni, 24.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus anunță că producția hypercar-ului electric Evija va începe în vara acestui an, la uzina din Hethel, în estul Marii Britanii. Toate cele 130 de unități aferente producției din primul an au fost deja vândute la un preț de pornire de 1.88 de milioane de euro per exemplar.

Lotus a intrat în faza finală de testare a prototipurilor înainte să înceapă producția de serie a primului său hypercar electric.

Potrivit britanicilor, Evija va intra în producție în vara acestui an. Toate cele 130 de unități ale producției din primul an fost deja vândute. Lotus Evija are un preț de pornire de 1.88 de milioane de euro per exemplar.

Lotus Evija va fi echipat cu patru motoare electrice care vor oferi 2.000 CP și 1.700 Nm. Versiunea de producție va fi capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, în timp ce repriza 0-200 km/h ar urma să aibă loc în 6 secunde. Viteza maximă va trece de 340 km/h.

Pachetul de baterii pregătit de britanici va avea 70 kWh, iar autonomia anunțată de reprezentanții companiei va fi de 400 de kilometri (valoare calculată conform WLTP).

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru