Mai mult decât o simplă navigaţie: BMW te anunţă când să pleci de acasă pentru a ajunge la timp la destinaţie

de Daniel Popescu
Luni, 04.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat o aplicaţie care îţi spune când să pleci de acasă pentru a ajunge la timp la destinaţie în funcţie de traficul înregistrat pe traseul.

Aplicaţiile mobile de navigaţie îşi dovedesc utilitatea în special pe traseele cu un trafic aglomerat, întrucât îţi permit să alegi rute mai libere şi să-ţi faci o idee în cât timp vei ajunge la destinaţie, iar Waze a devenit una dintre cele mai populare din ultima perioadă, inclusiv în România.

BMW face însă pasul următor în această direcţie prin lansarea unei noi aplicaţii numite BMW Connected, care promite să ajute şoferii inclusiv înainte de a pleca la drum.

Astfel, după ce în prealabil setezi destinaţia şi ora la care vrei să ajungi, BMW va analiza datele de trafic de pe traseu, va lua în calcul şi alte informaţii şi îţi va trimite o notificare pe telefonul mobil cu ora ideală la care trebuie să pleci de acasă pentru a ajunge la timp la destinaţie. Ulterior, după ce pleci la drum, poţi transfera informaţiile de pe telefon pe sistemul de navigaţie BMW al maşinii printr-o simplă apăsare de buton.

BMW obţine aceste date şi informaţii printr-o conexiune la internet şi le stochează prin intermediul serviciului Microsoft Azure.

Pentru moment, aplicaţia BMW Connected este compatibilă doar cu smartphone-uri iPhone şi este disponibil doar pe teritoriul Statelor Unite, însă în cursul acestui an va apărea şi pe alte pieţe, probabil inclusiv în Europa.

Via BMW

Comentarii (1)

  • dar de anuntat cand sa ma pregaresc sa ma scarpin ... ca urmeaza mancarime serioasa nu ne anunta?
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru