Mani Gyenes termină cea mai dură ediție a Raliului Dakar pe locul 11

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mani Gyenes a ajuns la finalul ediției din 2023 a Raliului Dakar și s-a clasat pe locul 11 în clasamentul Rally2 pentru piloți privați. După ce a parcurs cel mai dificil Dakar din Arabia Saudită, sătmăreanul a terminat pe locul 27 în clasamentul general.

Mani Gyenes, reprezentantul principal al României la Raliul Dakar, a ajuns cu bine la finalul ediției din acest an a celei mai dure și periculoase curse din motorsportul modern. Pilotul sătmărean a reușit să parcurgă raliul fără asistență tehnică, el fiind înscris la clasa Rally2 și la categoria Malle Moto, cunoscută oficial ca Original by Motul, pentru rideri fără asistență.

Ediția din acest an, considerată cea mai dură din Arabia Saudită de până acum, a început în prima zi a noului an cu o etapă prolog de încălzire. Au urmat, apoi, 14 etape speciale extrem de dificile pentru toți piloții din toate categoriile. Anul acesta, Raliul Dakar a avut ca punct de plecare malul Mării Roșii, iar piloții au trecut prin apropiere de Riad, capitala Arabiei Saudite, pentru ca apoi să traverseze deșertul Rub al Khali, cunoscut ca Empty Quarter și ca apoi să ajungă la sosire în orașul Dammam.

După o ediție a Raliului Dakar afectată inclusiv de ploaie torențială în deșert, Mani Gyenes a reușit să termine cursa pe locul 11 la clasa Rally2, destinată piloților privați.

Deși sătmăreanul a fost înscris și la clasa Malle Moto, el a participat ca ambasador al acestei categorii, alături de alți doi piloți. Din acest motiv, Gyenes nu a punctat în această categorie.

În ultima etapă a raliului, startul s-a dat în ordine inversă, iar Gyenes a beneficiat de trasele lăsate de alte 60 de motociclete care au plecat înaintea sa. Pilotul român a încheiat ultima etapă pe locul 21, iar această performanță l-a ajutat să încheie raliul pe locul 27 în clasamentul general.

Mani Gyenes reușește, astfel, să termine al patrulea său raliu Dakar fără asistență tehnică și este pentru a opta oară când termină acest raliu în top 30.

„Am ajuns la finișul Dakar 2023 după o zi nebună! Ne-au spus la briefing cu o seară înainte că va fi o zi ușoară, dar din cauza ploii a devenit una grea. Am avut foarte mult noroi pe traseu”, a spus acesta.

„Am făcut un Dakar constant. În afară de a treia zi, când am avut o problemă cu pompa de benzină din rezervorul spate.

Dar în rest, totul a fost ok. Nu mi-a plăcut vremea din prima parte a raliului. A fost foarte frig în fiecare zi și într-o dimineață, la ora 04:00, am găsit șaua înghețată. În a doua parte am avut dune, vreme mai bună. Totul a fost cum ar trebui să fie la un Dakar. În ultimele două zile însă, iar am avut parte de ploaie și asta ne-a îngreunat treaba.”

„Mă bucur că am ajuns la al 11-lea finiș în Dakar și vă mulțumesc pentru susținere”, a spus Gyenes în încheiere.

via Autonet Motorcycle Team

Comentarii (1)

  • "Mă bucur că am ajuns la al 11-lea finiș în Dakar și vă mulțumesc pentru susținere"

    Felicitari. Un caracter puternic si un adevarat invingator. Multi viseaza doar o singura data sa termine o asemenea competitie, cu o ditamai echipa de mecanici dupa ei....

    Nimeni nimic. Hai sa ridicam in slavi dopate din tenis :))
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru