Marchionne vrea să aducă Maserati şi Alfa Romeo înapoi în motorsport

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.10.2010
Luca di Montezemolo va conduce programele de competiţie ale mărcilor Alfa Romeo şi Maserati în următoarea perioadă.

Sergio Marchionne, şeful Grupului Fiat şi al Alianţei Fiat-Chrysler, a declarat într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport că visează să aducă mărcile Maserati şi Alfa Romeo înapoi în motorsport. Cele două mărci italiene ar putea să concureze în cursa de 24 de ore de la Le Mans, sau în alte competiţii similare de turisme. Singurul obstacol în acest moment rămâne finanţarea, cei de la Fiat încercând să facă un debut în competiţie fără să investească o sumă imensă.

Liderul programului de motorsport al mărcilor Maserati şi Alfa Romeo va fi Luca di Montezemolo. În timp ce noile proiecte în motorsport vor concura la cel mai înalt nivel competiţional, acestea nu vor intra în concurenţă cu programul celor de la Ferrari. Practic, Maserati şi Alfa Romeo nu vor intra în Formula 1, dar acestea vor concura în alte competiţii importante ale FIA.

În mod paradoxal, Alfa Romeo s-a retras din campionatul WTCC în anul în care Sergio Marchionne a început să schimbe mersul lucrurilor în Grupul Fiat. La vremea respectivă, problema celor de la Alfa Romeo a fost că modelul de competiţie nu era suficient de performant pentru a atinge primul loc al clasamentului.

Aşadar, cei de la Fiat au decis să oprească programul de competiţie pentru Alfa Romeo prin retragerea modelului 156 GTA din campionatul WTCC.

Via | Motori.it 

Comentarii (4)

  • Cosmin
    Revine Alfa Romeo in DTM ?
    Alfa Romeo ar face o miscare inteligenta daca ar reveni in DTM incepand cu 2012 ca vor fi angrenati in competitie cel putin Audi, BMW si Mercedes . Nu este exclus ca si Volvo si Lexus sa intre in viitorul apropiat in DTM . Singura problema ar fi banii, italienii ar trebui sa stie pana acum ca nu poti face performanta ( cel putin in motorsport ) fara investitii serioase . Dar daca se materializeaza in victorii aceste investitii, efortul a meritat pe deplin, pentru ca nu cred ca ar exista pentru Alfa Romeo in momentul de fata o reclama mai buna decat aceea de a-i invinge pe Audi, BMW si Mercedes in DTM .
    12 0
  • schumi
    Alfa Corse
    Cea mai buna reclama pt Alfa Romeo a fost succesul in competitiile sportive. Si in continuare, cred ca asta va fi cel mai eficient mod de a-si face reclama. Daca as fi in locul lui Marchione as infiinta un departament special, Alfa Corse, care sa aiba ca emblema celebrul trifoi cu patru foi si care sa se ocupe cu prepararea modelelor Alfa Romeo pt diverse competitii. Aceste modele ar putea fi vandute echipelor private, in asa fel incat toti pilotii care piloteaza o Alfa sa poarte pe combinezon emblema Alfa Corse.
    11 0
  • Asta ar putea sa fie o reteta de succes daca va fi dublata de management de produs serios pentru viitoarele masini de strada; mi -e frica insa ca italienii vor face ca intotdeauna lucrurile pe jumatate iar Alfa Romeo nu cred ca mai poate sa o duca mult in felul asta.

    Sportivitatea e in ADN-ul marcii Alfa Romeo si asta trebuie aratat si valorificat pentru a atrage simpatia si a pune cu adevarat masina asta in ochii si mintea potentialilor cumparatori.

    Sa nu uitam ca Alfa a batut BMW in ETCC (actualmente WTCC) in anii 2000 cu 156 GTA, deci se poate. Pentru asta insa e nevoie de organizare nemteasca...
    3 0
  • Alfista Portugal
    Alfa corse
    A Alfa Romeo se voltar a correr sera imparavel, só precisa da ajuda da autodelta, como no passado, coure seportive.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru