Maserati Levante, primul SUV al italienilor, debutează în martie 2016 la Salonul de la Geneva

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a anunțat oficial lansarea primului său SUV, botezat Levante, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat în martie 2016.

Lansarea noului Bentley Bentayga și interesul arătat de publicul larg a făcut ca segmentul SUV-urilor de lux să își reconfirme potențialul. Maserati vrea să le calce rapid pe urme rivalilor de la Bentley și anunță că primul SUV din istoria companiei va sosi în primăvara anului viitor.

Maserati Levante, așa cum a fost botezat modelul 4x4, va fi dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat în luna martie. Harald Wester, președintele executiv Maserati, a declarat pentru Autocar, că testarea producției va începe în curând, urmând ca primele mașini dedicate clienților să ia naștere la finalul lunii februarie.

Esential 2016 este anul în care va debuta Maserati Levante.
Același Wester a declarat că SUV-ul Maserati va beneficia și de o versiune hibridă. Ea va fi introdusă ceva mai târziu și va beneficia de un tren de propulsie compus dintr-un motor pe benzină și unul electric.
Configurația va fi replicată și pe versiuni hibride ale modelelor Ghibli și Quattroporte, însă nu mai devreme de anul 2018.

Oficialul Maserati nu s-a ferit să vorbească și despre viitorul modelelor Gran Turismo și Gran Cabrio, deja ajunse spre finalul carierei. Italienii lucrează deja la înlocuitori, programați să debuteze alături de noi motoare V8, capabile să dezvolte 560 de cai putere.

via autocar

Comentarii (2)

  • Au inebunit si astia. Chiar asa mare e cererea de SUV-uri ? Sunt niste masini badarane fara rost.
    5 6
  • Poate intr-adevar nu e nevoie de un SUV de lux dar ... anumite trenduri pot fi create, chiar si fara o cerere initiala. Mai ales la clasa asta, cand banii nu sunt o problema, nici macar minora. Tot ce trebuie este o oferta interesanta.

    Un automobil este o modalitate foarte evidenta de a-ti etapa bogatia. Si cum cu totii suntem oameni, chiar si cei putred de bogati, majoritatea cadem cu usurinta in mai mult sau mai putina automagulire, indifferent de clasa sociala.

    In alta ordine de idei, acum are sens si un suport afirmatia celor de la Ferrari care s-au jurat zilele trecute ca nu vor face un SUV. Noroc cu Maserati, ca altfel nu cred ca scapau de Marchionne:):):)
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru