Maserati MC20 Opera d’Arte, un tribut adus unui celebru pictor olandez

de Tiberiu Safta
Joi, 22.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a prezentat exemplarul unicat MC20 Opera d’Arte. Acesta este un Art Car cu o vopsea specială și aduce un tribut celebrului pictor olandez Piet Mondrian.

Constructorul italian a dezvăluit un nou exemplar unicat al modelului de performanță MC20 Cielo. Acesta este un Art Car creat de către Maserati Fuoriserie, divizia de personalizare a mărcii italiene. Exemplarul unicat este vopsit predominant în albastru și prezintă o grafică specială abstractă care aduce aminte de curentul artistic al abstracției geometrice de la începutul secolului XX.

De altfel, noul MC20 Opera d’Arte este un tribut adus lui Piet Mondrian, un pictor olandez de la începutul secolului trecut, celebru la vremea lui.

În afară de vopseaua specială, exemplarul unicat prezintă embleme Maserati vopsite într-o nuanță foarte deschisă de verde, precum și etriere vopsite în aceeași culoare. Tridentul mărcii este vopsit și pe capota motorului din spate în stilul abstracției geometrice. De asemenea, fiecare jantă are o combinație diferită de culori.

În habitaclu avem câteva suprafețe vopsite în albastru, un volan îmbrăcat parțial în alcantara albastră, precum și scaune îmbrăcate în același material.

La nivel tehnic, exemplarul unicat este identic cu celelalte exemplare de serie ale lui MC20 Cielo.

Asta înseamnă că sub capotă întâlnim motorul V6 Nettuno de 3.0 litri bi-turbo, care dezvoltă 630 de cai putere.

via Maserati

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru