Maserati prezintă primul său monopost electric de Formula E

de Tiberiu Safta
Vineri, 09.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a dezvăluit oficial primul său monopost electric cu care va concura în Formula E din sezonul 2023. Echipa italiană revine oficial în cursele cu monoposturi după o pauză de 7 decenii.

Constructorul italian își anunță revenirea grandioasă în motorsport cu dezvăluirea noului său monopost electric de Formula E. Echipa Maserati va debuta în competiția de monoposturi cu zero emisii în sezonul 2023. Cu această ocazie vom vedea în acțiune pentru prima dată, noile monoposturi electrice Gen3.

Botezat Tipo Folgore, noul monopost de Formula E este construit de Spark Racing Technology. Toate echipele din cadrul competiției vor primi același șasiu, singura diferență fiind propulsoarele, care vor fi dezvoltate de fiecare echipă.

Astfel, propulsorul electric al noului monopost Maserati va dezvolta 476 de cai putere. În premieră, vor exista pit-stop-uri pentru reîncărcarea rapidă a bateriei, care va putea trage un curent de până la 600 de kW. Bateriile vor fi furnizate de Williams Advanced Engineering, iar mașinile vor fi încălțate cu anvelope Hankook.

Odată cu debutul competițional, Maserati spune că expertiza, tehnologiile și sistemele software folosite în Formula E vor fi preluate de către viitoarele modele de serie electrice ale mărcii.

Pentru primul sezon al echipei în Formula E, monopostul Tipo Folgore este vopsit într-o culoare albastră, în combinație cu negru.

Grafica include un contur alb și detalii inedite precum dungi vopsite în culorile steagului Italiei, inscripția Maserati și tridentul mărcii, precum și sponsorii oficiali ai echipei.

Linia de piloți este alcătuită din Edoardo Mortara și Maximilian Gunther. Noul sezon de Formula E va începe în 2023. Prima cursă este programată în Mexic, în data de 14 ianuarie. În total, noul calendar de Formula E cuprinde nu mai puțin de 16 curse.

via Maserati

Comentarii (2)

  • Evoluţie ;)

    Bravo Tesla, bravo Rimac.
    2 1
  • Mircea Badea
    incarcare la pit-stop...ce mai comenteaza acum dizelistii?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru