Maserati revine în motorsport. Va concura în Formula E din 2023

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de mașini de lux a anunțat că revine, oficial, în motorsport. Maserati va concura în Formula E începând din sezonul 2023. Astfel, marca italiană va concura, pentru prima dată din 1957, într-o categorie cu monoposturi.

Maserati va concura în Formula E din 2023. Acest lucru marchează revenirea mărcii italiene în competițiile cu monoposturi după o pauză lungă de 65 de ani. În 2023, competiția de monoposturi electrice, Formula E, va intra într-o nouă eră odată cu introducerea monoposturilor Gen3.

Constructorul italian va concura în parteneriat cu o echipă existentă din acest campionat. Nu se știe exact cu cine va face echipă, însă rivalii de la DS, care fac parte din Grupul Stellantis, concurează în parteneriat cu echipa chineză Techeetah.

Maserati va produce un propulsor electric care va dezvolta un total de 350 de kilowați, așa cum prevede viitorul regulament tehnic pentru mașinile Gen3.

CEO-ul companiei, Davide Grasso, a declarat că brand-ul Maserati „revine la originile sale din motorsport” și este mândru de faptul că „Maserati este primul constructor italian care va participa în Campionatul Mondial de Formula E”. El a încheiat spunând că „noul an nu putea să înceapă mai bine”.

Maserati a concurat în Formula 1, ca echipă de uzină, între 1950 și 1957.

Cu ajutorul legendarului monopost 250F, Juan Manuel Fangio a câștigat cel de-al cincilea și ultimul său titlu din Formula 1, stabilind recordul pentru cel mai titrat pilot, care avea să rămână în picioare până în 2003. Monopostul 250F a fost utilizat și de echipele private până la finalul sezonului 1960.

Pe lângă Formula 1, Maserati a cunoscut un succes major și în campionatul FIA GT, grație lui MC12 GT1. Mașina, preparată de către echipa Vitaphone, a câștigat titluri consecutive în 2006, 2007, 2008 și în 2009. Un an mai târziu, campionatul FIA GT și-a schimbat numele în Campionatul Mondial GT1. În 2010, Maserati a câștigat ultimul său titlu în această categorie, înainte ca marca să se retragă din motorsport la sfârșitul aceluiași an.

via Motorsport

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Oooooo asta da ştire !!!

    Bine măi Maserati !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru