Mașini din ce în ce mai inteligente: Modelele BMW vândute în România vor anunța automat service-ul când au nevoie de revizie

de Daniel Popescu
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW lansează în România o cartelă SIM integrată în maşini pentru apelarea serviciilor de urgenţă, utilizarea unor aplicaţii mobile şi comunicarea automată cu service-ul.

BMW a anunţat lansarea pe piaţa din România a unei cartele SIM integrată în modelele sale prin intermediul căreia şoferul va avea acces rapid la o serie de servicii suplimentare.

Integrarea SIM-ului în maşină este opţională şi include acces gratuit pentru toţi clienţii la serviciul de apel de urgenţă 112 prin simpla apăsare a unui buton pe bord.

O altă funcţie gratuită este BMW Teleservices, care permite comunicarea automată cu service-ul autorizat BMW, astfel că proprietarul maşinii va fi sunat direct de un consilier din service pentru programarea următoarei revizii.

Prin acest serviciu, BMW îşi propune o eficientizare a operaţiunilor de service, în special ca urmare a unei mai bune gestionari a intervalelor la care maşina respectivă a fost în service. Pachetul Teleservices vine în completarea pachetului Condition Based Service pentru evaluarea intervalului optim de revizii în funcţie de stilul de condus al şoferului, dar şi a pachetului BMW Service Inclusive, care acoperă operaţiuni de service de bază.

Apelarea numarului de urgenta este foarte simpla

BMW Online, serviciul pentru ştiri în maşină

Cea de-a treia componentă a cartelei SIM este serviciul BMW Online, disponibil gratuit pentru clienţii BMW Seria 7 sau inclus în cadrul pachetului BMW Connected Drive Services, care este disponibil contra-cost şi care beneficiază şi de navigaţie.

Aşa cum sugerează şi numele, funcţia BMW Online oferă acces la o serie de servicii pe internet, cum ar fi prognoza meteo, căutare prin serviciul Google Maps cu transfer în sistemul de navigaţie (dacă acesta este disponibil) şi serviciu de ştiri RSS. De altfel, serviciul RSS a fost localizat în limba română şi permite acces la fluxurile oferite de publicaţiile Mediafax (informaţii generale), Gazeta Sporturilor (ştiri sportive) şi Metropotam (informaţii culturale şi evenimente).

Fluxul de stiri oferit prin BMW Online

Via BMW

Comentarii (1)

  • Asta e bine. Dare sa nu dea eroare ! Ne-am obisnuit cu noile sisteme inteligente sa nu functioneze cum trebuie.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru