Mașinile altora: Kia prezintă un facelift pentru K9, nava amiral a mărcii

de Tiberiu Safta
Marti, 02.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a dezvăluit oficial noul K9 facelift, o berlină de lux care este nava amiral a mărcii sud-coreene. Noul model este disponibil pe piața din Coreea de Sud și primește o serie de modificări vizuale.

Constructorul sud-coreean a prezentat noul K9 facelift. Aceasta este o berlină de lux care a fost vândută, o perioadă, și în Statele Unite, acolo unde a fost cunoscută sub numele K900. Modelul K9, așa cum este cunoscut pe piața din Coreea de Sud, reprezintă etalonul mărcii, iar acum acesta primește un facelift care aduce, în mare parte, modificări de natură estetică.

Cea mai mare noutate vizibilă la exterior este o grilă nouă, cu inserții orizontale care le înlocuiesc pe cele anterioare, desenate în forma literei V. De asemenea, noul model de lux primește și jante noi de 19 inch, precum și o nuanță nouă, Gri Pebble.

Noutăți sunt prezente și în habitaclu, care poate fi acum oferit în culorile maro Martian sau gri Misty. Noul Kia K9 facelift mai primește acum și sistemul After Blow. Acesta are rolul de a elimina condensul în timpul folosirii aerului condiționat pentru a preveni mirosurile neplăcute să pătrundă în habitaclu.

Sistemul se activează automat la 30 de minute după oprirea motorului.

Astfel, timp de 10 minute, sistemul rămâne activat pentru a usca toate aeratoarele. Dacă temperatura de afară este foarte mică, atunci sistemul nu se activează.

Printre alte noutăți aduse de Kia K9 facelift se numără un scaun cu funcție de masaj pentru pasagerul din față, porturi USB-C în față și în spate și chiar un extinctor.

Noul Kia K9 facelift va fi disponibil cu două motorizări, ambele pe benzină. Astfel, avem un motor V6 de 3.8 litri, care dezvoltă 315 cai putere. Celălalt motor este o unitate de 3.3 litri turbo, tot V6, dar care livrează 370 de cai putere.

Indiferent de motorul ales, Kia K9 facelift primește o cutie automată cu 8 trepte. Clienții pot alege versiuni cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală.

Prețul de pornire al noului model de lux este echivalentul a 40.760 de euro pe piața din Coreea de Sud.

via Motor1

Comentarii (2)

  • curat original
    grilă de Skoda și faruri de Volvo
    5 2
  • stiam ca au luat designerul de la audi, dar chiar asa....asta e o clona de audi a6 si nimic mai mult.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru