Mașinile din Aventour 2023: Peugeot 408, nava amiral care mixează o berlină, un SUV și un coupe

de Alexandru Monenciu
Vineri, 28.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din punct de vedere al mașinilor care ne vor însoți în Aventour 2023 putem spune că va fi un meci Germania - Franța. Pe lângă cele două modele germane, vom avea alături și două franțuzoaice. Prima dintre ele este noul Peugeot 408.

În Aventour la feminin 2023, cele 8 femei influencer vor (re)descoperi, alături de noi și de partenerii noștri, litoralul românesc. Pe parcursul celor 1.300 de kilometri vor conduce, așa cum bine știi deja, noul Audi Q8 e-tron și Mercedes-AMG SL 63.

A treia mașină din Aventour este o reprezentantă a Franței. Ne referim aici la noul Peugeot 408: nu este o berlină, nici un SUV, dar nici un coupe. Este o încrucișare între cele 3.

Unii ar spune că noul 408 este cel mai ciudat model Peugeot al momentului. Nu greșesc prea mult. Dar în același timp, noul 408 este și nava amiral a producătorului francez.

Noul Peugeot 408 a debutat în vara anului trecut și este poziționat în vârful segmentului C. Așa cum spuneam mai sus, vorbim despre o mașină care îmbină caracteristicile unei berline, a unui SUV și a unui model coupe.

DESIGN SPECIFIC PEUGEOT

Dacă ne referim strict la designul exterior, noul 408 se identifică imediat ca fiind un Peugeot. Avem faruri Matrix LED, grilă frontală de dimensiuni generoase, vopsită în culoarea caroseriei și jante cu diametrul de până la 20 de inch.

Pentru un plus de robustețe, constructorul din Hexagon l-a dotat cu protecții din plastic pentru caroserie și pasajele roților.

Un element specific SUV-urilor.

La interior, fetele noastre vor găsi o tapițerie care include și Alcantara, un ecran central de 10 inch, pe care apare și un indicator al calității aerului și un instrumentar de bord digital (10 inch) cu afișaj 3D care, potrivit Peugeot, îmbunătățește timpul de răspuns la volan cu o jumătate de secundă.

Scaunele sunt certificate de o organizație germană: pentru un spate sănătos. Deci, cele 8 femei influencer nu se vor plânge de dureri de spate după zilele lungi din Aventour 2023.

Totodată, scaunele au încălzire, ventilație și funcție de masaj.

Dacă ne prinde noaptea pe drum, Peugeot 408 poate fi echipat cu un sistem Night Vision, cu infraroșu, care vede la peste 200 de metri. Tehnologia este opțională, costă 1.237 de euro, și se regăsește pe mașina din turul nostru.

MOTORIZARE PLUG-IN HYBRID CU 180 CP

Modelul francez este disponibil cu o motorizare clasică, pe benzină. Noi, însă, vom avea la dispoziție un sistem de propulsie plug-in hybrid, format dintr-un motor de 1.6 litri, pe benzină, și o unitate electrică.

Unitatea termică dezvoltă 150 de cai putere, iar cea electrică 110 CP. Nu faceți calculele, pentru că, în acest caz, puterile nu se adună.

În total, ansamblul dezvoltă 180 de cai putere și 360 Nm cuplu.

Aceste cifre se traduc printr-o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 8.1 secunde și o viteză maximă de 225 km/h.

Fiind vorba despre un model hibrid cu încărcare la priză, din pachet mai face parte și o baterie cu o capacitate de 12.4 kWh. Se încarcă la prize de până la 7.4 kW și promite o autonomie în modul pur electrică de până la 63 de kilometri.

MAȘINĂ DE 50.664 DE EURO

În România, Peugeot 408 pornește de la 33.600 de euro și are o listă lungă de dotări standard. Chiar și așa, mașina din Aventour 2023 mai are câteva dotări opționale, pe lângă sistemul Night Vision menționat mai sus.

Spre exemplu, parbriz încălzit, tehnologia VisioPark 360, încărcător wireless pentru telefonul mobil și culoarea Gri Titanium. Toate acestea ridică prețul la 50.664 de euro cu TVA inclus.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini proaspăt lansate în România.

3-6 mai

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

CEZ ROMÂNIA

REVOLUT

PHARMA NORD

NOVUM BY THE SEA

Comentarii (3)

  • Chiar arată foarte bine acest new 408. Să nu uitați să ne dați câteva detalii și despre safety car. Când îi vine rândul, desigur. Am observat-o în primele poze despre eveniment...
    6 1
  • 408, nava amiral de la Peugeot? Si 508 ce mai e? Modelul entry-level?
    8 0
  • Florin
    De faine is faine, acum ramane timpul sa ne spuna daca, pretul este pe masura.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru