Prima zi din Aventour 2023: Am probat elixirul tinereții și am navigat cu barca pe Marea Neagră

de Alexandru Monenciu
Joi, 04.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dimineața primei zile din Aventour 2023 ne-a găsit tot la Țiriac Collection, de unde am pornit să descoperim litoralul românesc, alături de 4 mașini proaspăt lansate și 8 femei influencer. Drumul ne-a purtat pe la Crama Rasova și mai apoi am ieșit cu barca în largul mării din LifeHarbour Limanu.

Proiectul "Aventour la feminin" a revenit și în 2023, dar de această dată ne-am propus să (re)descoperim litoralul românesc alături de 4 mașini proaspăt lansate și de 8 femei influencer, care au fost alături de noi și anul trecut.

REZUMATUL VIDEO AL PRIMEI ZILE

AM PLECAT DE LA GAZDELE NOASTRE CU PEDIGREE ISTORIC: ȚIRIAC COLLECTION

Dimineața primei zile din Aventour ne-a găsit, pentru al treilea an consecutiv, tot la Țiriac Collection: cea mai mare colecție dedicată automobilului din Europa de Est și locul unde poți admira, de la mașini fabricate înainte de 1900, la supercar-uri de milioane de euro.

Dacă, anul trecut, Aventour la feminin a debutat cu o vizită la Țiriac Collection, unde fetele au avut și primul concurs din tur, în 2023 am sărit direct la tragerea la sorți pentru a afla ce mașină conduce fiecare echipă în prima zi din Aventour. Desigur, nu înainte de a le da ultimele indicații pentru ca totul să se desfășoare în siguranță.

Fie că a fost vorba despre curajosul Peugeot 408, despre tehnologizatul Renault Austral, despre sobrul și electricul Audi Q8 e-tron sau despre exuberantul Mercedes-AMG SL63, toate fetele au fost curioase să descopere mașinile pe care le-am adus în Aventour 2023.

După ce am lăsat în spate Bucureștiul și o șosea de centură la fel de ticsită ca întotdeauna, am intrat pe Autostrada Soarelui. Sau mai bine zis Autostrada Rapiței, având în vedere că șoseaua de mare viteză care leagă capitala de litoral este mărginită de culturi de rapiță, de un galben „fosforescent”.

Prima oprire de pe traseu am făcut-o la Crama Rasova, situată imediat după ce treci Podul de la Cernavodă, pe un versant scăldat de soarele care petrece 2.100 de ore, anual, pe cerul dobrogean.

Alături de solul nisipos și briza adusă de Dunăre, soarele este ingredientul esențial în creșterea strugurilor care, mai apoi, sunt transformați în vin. Printre soiurile cele mai cunoscute se numără Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră și Syrah.

Crama Rasova vinifică și două soiuri născute în Dobrogea: Columna și Mamaia. Pentru melancolici. Însă noi n-am picat în butoiul cu melancolie și nici în butoiul cu vin. Pentru că mai aveam de condus. Așa că nimeni nu s-a atins de licorile bahice. Toate invitatele și-au dorit să mai experimenteze din mașinile cu care abia se împrieteniseră pe autostradă.

FETELE AU AVUT PRIMA PROVOCARE DIN AVENTOUR 2023

Tot la Rasova, fetele au trecut de prima provocare din Aventour 2023. Ea a venit din partea companiei farmaceutice Pharma Nord.

Cu o expertiză de peste patru decenii pe piața suplimentelor alimentare, Pharma Nord a luat ființă în 1981 și, încă de la început, și-a propus să compenseze deficiențele alimentației moderne prin realizare de suplimente alimentare cu o biodisponibilitate ridicată și cu un efect documentat.

În portofoliul actual, compania are suplimente alimentare cu seleniu și coenzima Q10, care reprezintă combinația unică de nutrienți pentru longevitate și antiaging.

În cadrul unui studiu foarte cunoscut, denumit KiSel-10 (controlat cu placebo), s-a demonstrat că administrarea pe termen lung pentru persoanele în vârstă a produselor SelenoPrecise și Bio-Quinonă Q10 a dus la niveluri seminificativ mai scăzute de peptide natriuretice cardiace și un număr semnificativ mai mic de spitalizări în grupul de tratament activ în comparație cu grupul placebo.

AM GUSTAT ELIXIRUL TINEREȚII, PROVOCAȚI DE PHARMA NORD

Pachetul din studiul realizat de Pharma Nord conținea 200 de micrograme de seleniu și 200 de miligrame de coenzima Q10.

Fix acest pachet l-au avut de reprodus și fetele noastre. Adică să își aducă aminte concentrația celor două, explicată anterior. Nimic mai ușor.

La scurt timp după "fluierul" de start, echipa formată din Laura Giurcanu și Bianca Giurcanu și-a adjudecat primele puncte din Aventour. 30 mai exact.

Locul al doilea a fost ocupat de Prăjiturela și Alexandra Boca, răsplătite și ele cu 20 de puncte. Pentru încurajare, celelalte echipe au primit câte 5 puncte.

Acum că toată lumea avea puncte în traistă am reluat călătoria noastră către litoralul Mării Negre.

O PLIMBARE CU BARCA, LA ASFINȚIT. CIREAȘA DE PE TORT.

Înainte de destinația finală a primei zile, resortul Novum by the Sea, am mai făcut o oprire. De această dată pentru a simți din plin briza mării. Și unde o simți mai bine decât la o plimbare cu barca.

Ieșirea în larg s-a făcut din LifeHarbour Limanu. În 2010, pe când se numea Marina Limanu, era una dintre cele mai mari marine private din România, având o suprafață de 30.000 de metri pătrați și 670 de metri deschidere la malul apei. Avea un potențial de cheiaj de 260 de ambarcațiuni.

Îmbarcate pe ambarcațiunea Milady, parcă un nume predestinat pentru fetele noastre, ele s-au lovit de a doua probă din Aventour, pusă la cale de către partenerul nostru principal.

Cei de la Textar România le-au provocat să găsească cât mai multe produse marca Textar (discuri și plăcuțe de frână în miniatură), ascunse peste tot prin barcă. În ultima zi din Aventour 2023, piesele vor fi utilizate pentru a crea o lucrare artistică.

Deja soarele începea să dispară de pe cerul Dobrogei, așa că am pus punct primei zile din Aventour și am plecat să ne încărcăm bateriile pentru a doua zi, care va fi la fel de plină.

Și ale noastre și ale lui Audi Q8 e-tron, singura electrică din turul nostru.

Înainte de final, haideți să le citim și pe fete și să vedem ce au avut de spus despre mașinile pe care le-au condus în prima zi din Aventour 2023:

SANZIANA NEGRU ȘI SORINA BRUMARIU ÎN MERCEDES-AMG SL63

Chiar dacă autostrada nu e cel mai bun mod de a testa o decapotabilă, ne-am bucurat din plin de ziua de azi. Vremea a fost perfectă, iar vântul la locul lui.

Însă, cu paravântul montat, am rulat fară probleme la viteze de autostradă. Iar seara, eșarfa de aer cald ne-a ajutat enorm. Puterea? Fascinantă. Sunetul? Absolut încântător. Culoarea? Rară. O apariție după care întorci capul, fie că îți plac sau nu mașinile.

IOANA GRAMA ȘI KRISTA BAIAS ÎN PEUGEOT 408

Noi am mai văzut lei, dar lei care să înfulece atâtea muște pe autostradă… mai rar. Lasând gluma la o parte, cam toate am avut problema asta, de când cu grilele astea uriașe.

Ne-a plăcut curajul pe care îl are mașina asta. Nu știm unde să o încadrăm, însă designul e WOW.

Și atunci când o vezi pe viu, te dai un pas în spate. Pentru că acele LED-uri sub forma unor colți par că vin spre tine. Tehnologia este la ea acasă, iar afișajul 3D al ceasurilor de bord este revoluționar.

PRĂJITURELA ȘI THE FASHION CREED ÎN AUDI Q8 E-TRON

Am acasă o electrică, așa că autostrada nu m-a speriat. Am știut cum să gestionez teama de autonomie și am rulat în așa fel încât să pot ajunge cu o singură încărcare până la mare. Cu toate acestea, am alimentat pe tru siguranță la Cernavodă. Nu mult, doar vreo 30 de minute.

Mașina este super tehnologizată, dar sunt momente în care îmi lipsesc butoanele. Compensează însă prin apăsarea cu răspuns haptic pe ecran. Spațiul interior este uriaș, iar materialele sunt demne de Audi.

LAURA GIURCANU ȘI BIANCA GIURCANU ÎN RENAULT AUSTRAL

Nu cred că puteam nimeri o culoare mai frumoasă în prima zi. Roșul Flamme al lui Austral este perfect asortat cu lanurile întinse de rapiță.

Așa că am avut mereu parte de un contrast bun. Și am avut parte și de o tehnologie care ne-a lăsat mască. Faptul ca poți folosi Google, din sistemul mașinii este genial. Materialele sunt foarte bune, ai piele Alcantare pe scaune și un sistem audio care ne-a plăcut.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini proaspăt lansate în România.

3-6 mai

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

CEZ ROMÂNIA

REVOLUT

PHARMA NORD

NOVUM BY THE SEA

Comentarii (7)

  • "Piele Alcantare", auzi si tu.
    Ar fi de ras daca nu ar fi de plans.
    In rest, aceleasi platitudini: wow, ce culoare!, wow, ce design!, wow, ce tehnologie!.
    PS: "Cu toate acestea, am alimentat pe tru siguranță la Cernavodă. Nu mult, doar vreo 30 de minute."
    30 de minute sunt mai mult decat suficiente pentru a incarca un Audi Q8 E-tron de la 10 la 80%.
    4 0
  • Seriff
    ''PRĂJITURELA ȘI THE FASHION CREED ÎN AUDI Q8 E-TRON'':)))))))))
    The fashion Creed, asta e top:))))))))))))))
    @Automarket, chiar sunt curios ce o zice frate THE FASHION CREED despre noul Audi
    1 1
  • Un tur al craterelor,gunoaielor din parcari..pe cand?Al proatelor semnalizari,pe cand? Ca doar nu leviteaza masinile,soferii!
    0 0
  • 1. Cine s femeile din poze mă refer?! Nu cunosc pe niciuna
    2. Cu ce s îmbrăcate ?Haine așa cool n am văzut nici la oamenii străzii.
    3. Daca a influencerite nu e rău. Poate doar sa influențeze oamenii să nu lucreze în sistemul clasic . doar că nu toți pot fi creatori de "conținut" video. Xxx
    4. Suplimentele alea cu seleniu și zinc sau cum sa fentam îmbătrânirea. No comment.
    5. Ne am dat în bărci. Pe bune?
    1 0
  • Seriff
    @Nsrei, cum nu ai auzit de expertele auto Prajiturela si The Fashion Creed?:))))))))))
    Cand te gandesti ca unii au facut facultatea de jurnalism ca sa ajunga sa scrie un articol auto despre asa nume de desene animate, mai bine le chema tom si jerry
    1 0
  • Florin
    Orice....trebuie pigmentat cu ceva.
    Voiam sa vad daca merge un pahar de vin cu o crema Q10 dar, am dat peste cronica carcotasilor..... Daca cei care scriu au macar facultatea de jurnalism, cei care comenteaza vad ca se pot limita la o palma peste frunte...cu dosul
    0 1
  • @florin
    Daca tie ti se pare normal sa intri pe un site auto si acolo sa testeze masini niste femei care nu au nici o pregatire in domeniul auto, mai au si niste porecle penibile, mai sunt si somere cu acte in regula, atunci e grav, sa iti cumperi tu masina fiindca ti-a recomandat-o prajiturela.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru