Aventour 2023: descoperim litoralul românesc alături de 8 femei influencer și 4 mașini abia lansate

de Bogdan Mirică
Marti, 25.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Singurul tur dedicat diversității la volan, organizat în România, revine și în 2023. Aventour la feminin va alinia la start 8 influencere și 4 mașini abia lansate: Audi Q8 e-tron, Mercedes-AMG SL63, Peugeot 408 și Renault Austral.

În ultimii doi ani am promovat diversitatea la volan și cele mai noi mașini lansate în România printr-un proiect denumit „Aventour la feminin”. După cum o spune și numele, el a fost dedicat femeilor și vocii comune pe care acestea o pot avea atunci când vine vorba de șofat. Pentru că, fie că ne place sau nu, la volan toți suntem egali, avem aceleași drepturi.

Începând cu anul 2021 și continuând cu 2022, „Aventour la feminin” a adus în fața unui public masculin (aici, pe Automarket.ro), dar și în fața unui public feminin (pe site-ul soră, Eva.ro) o viziune diferită asupra mașinilor proaspăt lansate în România.

Dacă în 2022 ne-am concentrat pe centrul țării, descoperind ce are mai bun Ardealul, era clar că rețeta trebuia să se schimbe, iar locul de desfășurare să fie diferit.

Aventour la feminin revine și în 2023. Cu aceleași personaje, mașini alese pe sprânceană și dorința de a descoperi litoralul românesc, într-o perioadă în care forfota începe să își facă simțită prezența: imediat după vacanța de 1 mai. Am ales intervalul 3-6 mai, așa că vă invităm să urmăriți hashtag-ul Aventour pe Facebook și Instagram în perioada următoare.

CU CINE VOM DESCOPERI DOBROGEA ȘI LITORALUL MĂRII NEGRE?

Și pentru ca a treia experiență Aventour să nu se lase mai prejos decât anterioarele, vă vom invita să descoperiți 4 mașini abia lansate la noi în țară, puse zdravăn sub lumina reflectoarelor de fanii români. Cei 1300 de kilometri de traseu vor debuta, ca și anul trecut, la „Mecca” automobilismului de la noi din țară: „Galeria Țiriac Collection”.

Următoarele patru zile ne vor purta apoi prin Podișul Dobrogei, încălțați cu cele mai noi anvelope Continental, prin cel mai mare parc eolian din Europa, adică la CEZ România, pe plaje liniștite și în interiorul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe litoralul românesc, Novum by the Sea. Ne vom lua suplimentul de energie cu ajutorul vitaminelor de la PharmaNord. Totul în siguranța garantată de sponsorul nostru principal, devenit unul cu tradiție: Textar România.

MAȘINILE DIN AVENTOUR 2023

Așa cum vă spuneam, și anul acesta am căutat să adunăm la start spuma automobilelor lansate recent în România. Atât din segmentul premium, cât și din segmentul de volum. Nu ne-am limitat doar la mașini electrice. Am căutat motoare puternice, pe care le vom mai vedea doar la muzeu în viitor, dar și motoare hibride, atât de utile în această perioadă de tranziție.

O să începem în ordine alfabetică, pentru că ele sunt complet diferite și au o personalitate puternică.

Audi Q8 e-tron

MERCEDES-AMG SL63

Peugeot 408

RENAULT AUSTRAL

O IDEE INSPIRATĂ DE BERTHA BENZ, FEMEIA CU CARE A ÎNCEPUT ISTORIA AUTOMOBILULUI

Cred că sunteți de acord cu noi când spunem că în fiecare familie există o prietenă, o soție, o mamă sau chiar o bunică ce se urcă regulat la volan pentru deplasarea cotidiană. Mobilitatea nu ține cont de sex, ci este o nevoie a fiecăruia dintre noi.

Mai mult, știți că decizia de cumpărare a unei mașini pentru familie trece și prin filtrul femeii de lângă noi. 

Însă, dincolo de aceste motivații contemporane, trecutul ne obligă. Iată de ce!

Majoritatea publicului masculin este tentat să creadă că dragostea femeilor pentru mașini a început odată cu emanciparea din ultimele decenii. Greșit! Femeile au fost printre promotoarele vehiculelor motorizate. Să ne aducem aminte de Bertha Benz, care și-a investit o parte din zestre în invenția soțului ei: pe atunci, o trăsură fără cai.

Mai mult, atunci când eșecurile țineau în frâu nașterea primului automobil, Bertha Benz a pornit într-o călătorie istorică: un drum de 106 de kilometri. Cu ambii copii, doar pentru a-i demonstra soțului său că invenția sa este una istorică. Bertha Benz a plecat pe furiș cu automobilul de numai 2.5 cai putere.

Au fost dealuri pe care a împins mașina împreună cu fiul său mai mare. Nu existau benzinării, așa că a împrumutat petrol de la chimiști. Frânele au fost înlocuite cu bucăți de piele cumpărate de la cizmari, iar un ac de pălărie a desfundat furtunul de alimentare. Acest act de curaj a demonstrat tuturor că trăsura fără cai poate exista.

Astăzi, automobilele cu care ne deplasăm își datorează existența temerarei Bertha Benz, dar și celorlalte femei care au desenat, construit sau vândut mașini de-a lungul istoriei. Nu aveam cum să nu onorăm asta.

CINE SUNT PERSONAJELE FEMININE DIN AVENTOUR LA FEMININ?

Am făcut cunoștință cu mașinile, e momentul să vedem cine se va afla la volanul lor. Sunt patru femei care activează în social media și au adunat în jurul lor comunități uriașe de fane și fani.

Dincolo de asta, sunt patru femei care conduc acasă mașini premium, mașini puternice și chiar mașini electrice. Au căpătat experiență în evaluarea mașinilor, atât în viața de zi cu zi, cât și în celelalte ediții Aventour la feminin.

Și în 2023 vor împărtăși experiența lor la volan. Nu vor fi singure, ci vor fi însoțite de prietenele lor, de asemenea foarte active în social-media, cu experiență la volan.

SÂNZIANA NEGRU

Sânziana Negru este unul dintre cei mai inovativi creatori de conținut din România. De mai bine de șase ani împachetează experiențe memorabile în imagini viralizate în social-media. Un fel de Brâncuși exigent al cadrelor pe care le montează cu mâna ei, din dorința de a atinge perfecțiunea. În ultimii ani, a sculptat vizual și experiențele sale la volan: cu modele Honda, Ford și Mercedes-Benz. Acum își canalizează toată energia în Instagram, acolo unde a adunat o comunitate de peste 330.000 de oameni. Ea va fi liantul și căpitanul echipei Aventour. Alături de ea va fi Sorina Brumariu, de asemenea o prezență feminină puternică în online.

IOANA GRAMA

Ioana Grama a pus Clujul pe harta orașelor care nasc un conținut de calitate în social media. Aventura sa online a început în anul 2013, ca o joacă. S-a transformat rapid în pasiune și a adus-o pe Ioana în topurile Digital Divas pentru cel mai bun cont de Instagram și pentru cel mai bun blog de fashion.

Iubește să conducă și nu se teme de drumurile lungi și plictisitoare dintre Cluj și București. Dacă s-ar inventa o autostradă până în Maldive, Ioana ar fi prima care ar conduce până acolo. Prin urmare, „Aventour la feminin” nu va face decât să-i reconfirme Ioanei că fiecare experiență la volan vine cu plăcerea de a conduce. Prietena ei Krista Băiaș nu putea lipsi din aventură, pentru că împărtășește aceeași dragoste pentru condus.

LAURA GIURCANU

Laura Giurcanu a început să alerge încă din copilărie. Pentru că a făcut 7 ani de atletism. Mai apoi, s-a descălțat de pantofii sport și a urcat pe tocuri. A câștigat un concurs de frumusețe și a început să apară tot mai des în paginile unor reviste celebre, precum Vogue, Elle și Cosmopolitan. În prezent, este tot mai aproape de primul său milion. De urmăritori pe Instagram. Însă, dedică multă energie podcast-urilor sale și unor oameni cu povești demne de pus în ramă. „Aventour la feminin” îi va aduce Laurei energia unor locuri noi, descoperite la volanul unor mașini speciale. Laura a vrut să împărtășească experiența „Aventour la feminin” cu prietena ei cea mai bună. Adică sora ei, Bianca Giurcanu.

PRĂJITURELA

După Aventour 2021, Prăjiturela a devenit client de mașină electrică. Deci putem spune că am fost complici. De atunci și până în prezent, ea a mai condus și alte mașini electrice, deci putem spune că a devenit deja o cunoscătoare a fenomenului. ba chiar are și o agendă unde notează totul.

Mihaela Sava este alintată în online-ul românesc Prăji. E un diminutiv după numele de scenă „Prăjiturela”, care descrie perfect dragostea ei pentru dulciuri și orice delicatese responsabile cu declanșarea unor valuri de endorfine. Culmea, iubește la fel de tare ardeii iuți și ceaiul. Iar din acest mix vulcanic și terapeutic promite conținut de calitate, orientat către un public fidel. În „Aventour la feminin”, Prăjiturela promite să condimenteze experiența la volan cu capsaicina ardeilor iuți. Și vine din dorința de a experimenta șofatul unei mașini electrice, pentru că își dorește să treacă la un automobil cu zero emisii. Ca să descifreze toate secretele noilor tehnologii auto, Prăjiturela o va avea alături pe Alexandra Boca, specialistă în make-up și vestimentație.

VIVI GHERGHE

Vivi este redactor șef Eva.ro și spionul infiltrat în rândul fetelor. Ea ne va oferi povești savuroase despre viața lor, despre experiența la volanul celor patru mașini, despre provocările pe care le-am pregătit echipajelor. Toate pe Eva.ro.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini proaspăt lansate în România.

3-6 mai

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

CEZ ROMÂNIA

REVOLUT

PHARMA NORD

NOVUM BY THE SEA

Comentarii (26)

  • Seriff
    Abia astept sa imi zica Prajiturela sau cum o cheama despre masinile electrice, pare genul de om care sigur se pricepe.
    15 6
  • Octavian
    Sa mor daca am auzit de vreuna din cele 8 influencerite.
    11 2
  • @Seriff. Fix aici te înșeli. După primul Aventour, Prăjiturela și-a cumpărat Hyundai Kona electric. Și are un background valoros când vine vorba despre consum, autonomie și încărcare. Propun să evităm să punem etichete.
    9 9
  • Seriff
    @bogdanm asa si? Asta o face experta in masini sau ce?
    Ce e aia influencer?
    7 6
  • Seriff
    Sunt celebre la ele pe scara blocului
    7 6
  • Banditos
    @Seriff...da' pe tine cine te recomanda, taximetria si fanatismul pentru diesel?

    Macar aia vorbeste in cunostinta de cauza, tu...la ce ai putea sa iti bagi parerea? unde e cea mai buna cafea de la automatele din Otopeni si cea mai ieftina bere la 2 litri de pe litoral?

    :)))
    7 6
  • Seriff
    Nu ma recomanda nimic, tocmai de-aia nu apar pe site-uri auto, exact ca si ele, nu le recomanda nimic, diferenta e ca apar pe site-uri, pe tine ce te recomanda sa vorbesti?
    9 5
  • Banditos
    @Sheriff

    uuu...da' ce agresivi suntem "noi" :))
    4 4
  • Doar pe mine mă dispera ultra folosită expresie " creator de conținut " ? Se exagereaza grav cu influensareala, sunt unii valoroși care chiar lasă ceva în urmă, dar sunt foarte puțini, 90 % n-au nicio calitate anume, nu-i recomandă nimic, dar cu publicul " educat " de astăzi, orice este posibil .

    "Creația de conținut " la AM este din ce în ce mai lipsită de conținut .
    14 3
  • Banditos
    @dan_grc

    cauta pe YT "€2.1 Billion Meltdown of BMW" sa vezi ce poate face influencereala, cu sau fara continut.
    4 5
  • Iar au apărut misoginii consacraţi Sheriff, Dutz, Inexo

    Ei trebuie să se asigure că maşina rămâne termică, dacă era pe cărbuni mai bine, să fie la maieu cu găurele şi să joace sârba în 3 pedale şi cu mână mereu ocupată cu schimbătorul de viteze

    Mda

    PS vedeţi singuri pe net, de exemplu, Dna Prăjiturela are o casă superbă, bucătărie superbă, băile superbe, un cuptor foarte şmecher, nu mai zic de frigider şi maşinuţa Kona o bijuterie.

    Nu o să aibă aşa ceva unul căruia îi place TDi

    Asta e...
    4 10
  • Oh no!
    Not again.
    4 2
  • Seriff
    @Mike, nu e vorba de misoginism, puteau fi si barbati, e vorba ca doamnna Prajiturela nu e vreun inginer auto, nu are vreo scoala in domeniu, e una care a venit direct de la cratita sa isi dea cu parerea si nici aia obiectiva fiindca e platita despre niste masini, adica sa vanda gogosi, cui pasa ca are ea o casa si o bucatarie frumoasa, asta o califica sa ce?
    Sa stea in bucatarie si isi vada de treaba ei.
    7 5
  • Banditos
    nu e vorba despre misoginism:

    nu e vreun inginer auto
    nu are vreo scoala in domeniu
    a venit direct de la cratita
    e platita despre niste masini

    concluzie: adica daca e un individ ca oricare dintre noi, proprietar si sofer, nu trebuie sa apara intr-un articol sa-si spuna parerea.

    e de noaptea mintii
    6 5
  • oricine
    Sunteți răi. Fetele sunt frumoase și deștepte pentru că s-au desprins din cloaca primordială în care stăm noi sub diferite pseudonime pentru că suntem lipsiți de un anumit curaj. S-au afirmat cumva. Singura frică îmi este să nu le dea golanii kilometrajul peste cap.
    6 2
  • Unii cu cât deschid gura cu atât demonstrează mai bine că sunt misogini.

    Ar trebui să fim mândri că suntem într-o ţară liberă în care ne dorim ca femeile toate să fie şoferi şi astfel 50% din proprietarii să fie femei.

    Un exemplu prost sunt unele ţări arabe unde femeile aveau şi interzis la condus auto.
    Lucru chiar schimbat, între timp (Arabia Saudită).
    4 4
  • Repetați ca baba surdă aceeași placă de (in)corectitudine politică.
    Unul îi admiră electrocasnicele din casă și garaj altul nu găsește pluralul hoților în spaniolă și-l pocește la pseudonim.

    Misogin ar fi fost dacă spunea că e nepotrivită PENTRU CĂ E FEMEIE.
    Nu e șeriful misogin, el s-a referit la tangența persoanei (doamnă sau nu) cu subiectul, și chiar dacă e un pic rău, are dreptate.
    4 4
  • Banditos
    @Kap...greseala e asumata...in rest chill out
    3 2
  • @Seriff
    tu nu reusesti sa pricepi lucruri elementare, cum ar fi ca aceste evenimente nu au legatura cu ingineria auto sau cu vreo scoala in domeniu, cu care categoric nici tu nu ai nici cea mai mica tangenta.

    dar nu ma mir, cand tu iei de bun si mai si distribui mai departe toate mizeriile analfabetilor de la autolatest, e clar ca tehnica e paralela cu tine. nu discerni intre un articol de jurnalism auto (nu neaparat de pe AM) si balast propagandistic utilizabil cel mult pt SEO catre site-urile prietenilor acelor analfabeti de care ziceam.

    asa ca vezi-ti de treburile tale si tine-ti invidia si frustrarile pentru tine. lasa-le pe fete sa-si vada de viata, ca tu nu esti capabil sa faci nici 0,1% din cat a facut oricare dintre ele. dar pe-asta o stii deja si te roade pana la os.

    PS: fara dubiu prajiturela iti poate tine lectii despre o masina electrica, tot ce trebuie e sa-ti dai jos ochelarii de cal si dopurile din urechi.
    4 3
  • Seriff
    @12:54, da, sa imi zica si mie cat e un set de baterii de Hyundai Kona, daca e atat de experta, sau cat costa inlocuirea motorului electric.
    Baieti, concluzia, oricat s-ar face propaganda pro electrice, tot abia se vand, poate sa vina si prajitura prajiturelelor sa dea sfaturi despre masini electrice, ca lumea tot termice prefera, 10%, tineti minte, atat se vand, doare, dar asta e realitatea.
    5 3
  • @Kap

    Dvs sunteţi de un misoginism mai perfid !

    Gen Dragnea care poza cu toate femeile din PSD !!

    Dna Prajiturela şi celelalte doamne (nu cunosc niciuna personal, deci sunt obiectiv) pur şi simplu sunt clar influenceri pentru că au canale media de mulţi ani şi cu foarte mulţi urmăritori.

    O opinie a oricărei dintre ele au un impact de marketing benefic.

    Nu o fi Michael Jakson sau Jordan, dar nici nişte unii care stau în faţa blocului spărgând seminţe uitându-se la maşinile diesel SH parcate în faţa blocului.

    Da?

    Ce dreaq...

    PS: vezi video publice ale canalului youtube al dnei Prajiturela să vezi ce casă, curte şi maşină chiar, superbe are.
    Foarte mult gust.

    Nu mai spun de unele video, da cu făcut prăjituri, foarte bine făcute, editate, profesionistă clar. Calitate.

    Mai bine vezi înainte să vorbeşti. Nu?
    3 3
  • Domnule Edică, eu înțeleg perfect că simpatizați arătările astea datorită reclamei pe care o fac electrocasnicelor.

    Dar nu-i mai faceți misogini degeaba pe cei ce consideră irelevante părerile despre mașini ale unor persoane cu alte preocupări (femei SAU nu).

    Mult marketing nu face mașina mai bună, așa cum paragrafele înșirate mai sus fără rost tot analfabet funcțional vă lasă, monsieur.
    3 3
  • Seriff
    Dna Prajiturela:)) Prietene, astea sunt niste femei care sunt in primul rand somere, se filmeaza cu telefonul in timp ce dau cu matura prin casa si fac prajituri, sa promovezi asa non valori mi se pare incredibil, dar asta e nivelul de cultura din Romania, de-aia sunt vedete Prajiturela, Ana Morodan, Adelina Pestritu.
    Maine asteptam sa il invite si pe Dorian Popa sa isi dea cu parerea despre fizica, astrologie si operatii pe creier.
    4 2
  • Banditos
    Ar trebui sa se faca emsiuni auto TV care sa aiba drept moderator taximetristul tipic "da Bucuresti"
    1 0
  • Kap, dovada că scrii fără să citeşti.... e-tron e singura electrică..

    Nu este ediţia de anul trecut.

    Nu mai scrie, că îţi dai arama şi mai pe faţă.
    1 1
  • Seriff
    Imi place cum sanziana aia e comparata cu Brancusi, AM, pe bune? Pe prajiturela cu cine o comparati, cu Baba Vanga?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru