Cum a fost în #Aventour la feminin 2022 by Textar: impresii de la bordul lui Volvo XC40 Recharge

de Alexandru Monenciu
Joi, 16.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A treia mașină premium din Aventour la feminin 2022 by Textar a fost Volvo XC40 Recharge, primul SUV cu zero emisii al producătorului scandinav. A fost cea mai rapidă, dar și cea mai puternică mașină din tur. Una pe care fetele au fost nerăbdătoare să o conducă.

Volvo ni s-a alăturat în #Aventour la feminin 2022 cu primul său SUV cu zero emisii. Este vorba despre XC40 Recharge, o "rachetă" cu 408 cai putere și 418 kilometri autonomie. Pe scurt, cea mai rapidă, dar și cea mai puternică mașină din tur.

Ca performanțe, XC40 Recharge atinge 100 de km/h în 4.9 secunde, o referință fantastică în segment. În ciuda acestui fapt, Volvo a făcut o promisiune pentru siguranță, tocmai de aceea și acest model este limitat la 180 km/h.

Rivalul lui Mercedes-Benz EQA a fost vopsit într-o nuanță de alb, care a costat 1.300 de euro. Pachetul exterior a fost completat de jantele Black Diamond Cut, cu diametrul de 19 inch.

Îl poți admira și tu în clipul pe care ți l-am pregătit mai jos.

Fetele au apreciat aceste lucruri, dar nu la fel de mult ca ușurința cu care se conduce mașina. Spre exemplu, pornirea cu cheie sau la buton lipsește cu desăvârșire. Tot ce trebuie să faci este să închizi portiera, să apeși pedala de frână și să pui schimbătorul în Drive.

Cu o informare scurtă în bord, Volvo XC40 Recharge te anunță apoi că este pregătit să se dezlănțuie. Atât cât îi permite autonomia, desigur.

Chiar dacă vorbim despre o mașină, cu zero emisii, de 408 cai putere, SUV-ul de la Volvo a gestionat foarte bine autonomia. Spre exemplu, în ultima zi din tur, XC40 Recharge a ajuns la București cu 17% baterie.

Dar mai bine hai să le ascultăm pe fete ce au avut de spus despre această mașină.

PRĂJITURELA ȘI ALEXANDRA BOCA

Dimineața am ales cheile celei mai rapide și mai puternice mașini din tur.

Un SUV electric cu 408 cai putere.
Am apreciat cuplul instant, care îi permite să atingă 100 de km/h în doar 4.9 secunde, dar și ținuta de drum.

Fiind o mașină cu zero emisii, Volvo XC40 Recharge poate fi condusă cu o singură pedală, ceea ce este foarte ușor, mai ales în trafic bară la bară. 

Deși are un sistem multimedia dezvoltat împreună cu Google, care se mișcă foarte rapid, ne-ar fi plăcut să se conecteze mai ușor la Bluetooth. Ne-a plăcut, însă, asistentul Google care nu ne-a lăsat să ne plictisim pe drum.

LAURA GIURCANU ȘI BIANCA GIURCANU

Volco XC40 Recharge ne-a cucerit complet. Este o mașină puternică, stabilă, care ne-a oferit confort și siguranță totală. Până la urmă, siguranța este specialitatea suedezilor de la Volvo.

Sistemul care îți permite să conduci cu o singură pedală este foarte util, iar sistemul audio este excelent. Ecranul mare a fost foarte practic și usor de utilizat, iar poziția de condus este extrem de confortabilă. Mașina noastră favorită de până acum!

IOANA GRAMA ȘI KRISTA BAIAS

Volvo, cu cei 408 cai putere ai săi, este fără îndoială o mașină puternică, însă interiorul este puțin cam prea conservator pentru gusturile noastre. Nu suntem foarte sigure de sistemul "One Pedal Drive": este util în oraș și pe un drum cu multe serpentine, dar pe autostradă nu este foarte eficient.

Cât despre funcțiile din bord, s-au accesat usor, iar sistemul audio ni s-a părut perfect.

SÂNZIANA NEGRU ȘI SORINA BRUMARIU

Chiar dacă am avut o mașină de peste 400 de cai putere, am reușit să ajungem la București cu 17% din energie, încă în baterie.

Dovada că fetele știu să meargă și la consum.

Bordul și ecranul central nu au fost tocmai impresionante. Sau, mai bine zis, la fel de impresionante ca modul în care pleacă de pe loc. Simți că cineva te împinge în scaun cu o forță invizibilă.

***

Aventour a putut fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin 2022 poate fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini premium vândute în România.

6-9 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

VENUS

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru