Mașina Anului 2023 în Europa: toate finalistele sunt modele hibride sau electrice

de Tiberiu Safta
Vineri, 25.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au fost anunțați cei 7 finaliști care intră în cursa pentru titlul de Mașina Anului 2023 în Europa. Pe lista scurtă se află numai modele hibride și electrice. Printre ele se numără și Volkswagen ID Buzz.

Anul viitor, Mașina Anului 2023 în Europa va fi anunțată în 13 ianuarie. Până la începutul anului viitor, organizatorii acestui concurs au dezvăluit lista scurtă cu cele 7 modele finaliste care intră în cursa pentru acest titlu.

Toate modelele finaliste numite de către membrii juriului sunt fie hibride, fie pur electrice. Astfel, lista scurtă cu finalistele pentru premiul cel mare este compusă din următoarele modele: Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X și Volkswagen ID Buzz.

Scrutinul final care va decide câștigătorul titlului de Mașina Anului 2023 în Europa va avea loc la începutul lui ianuarie. Modelul câștigător va fi anunțat oficial în 13 ianuarie, în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles din Belgia.

via ECOTY

Comentarii (13)

  • https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/modelul-chinezesc-care-urmeaza-reteta-dacia-spring-si-ameninta-masinile-electrice-ale-marcilor-europene-20921903

    O sa vedem cum o sa evolueze lucrurile. Eu prevad un viitor extrem de sumbru pentru industria auto europeana. Poate de asta au nevoie, de un sut zdravan in c*r, ca sa se trezeasca si sa lase jecmaneala si extorcarea clientilor din Europa.

    Foarte probabil, viitoarea mea masina va fi cinezeasca, si nu Dacia Shpring.
    15 13
  • Nu cerd ca este tocmai ok si fair play. Pentru ca pare a se impune un trend in mod artificial (adica ce dicteaza publicatiile) si nu natural (conform vanzarilor si cerintelor cumparatorilor) moda SUV, SUV coupe, peste 40.000 de euro si mai ales, electric.
    14 3
  • renault austral sau nissan ariya, pe unul dintre acestea 2 as miza drept castigator
    6 4
  • Fonfleul Anului
    Am mai întrebat, dar nu mi-a răspuns nimeni.
    Mai încerc odată.
    Ce dracu` e „mașina anului”?
    13 6
  • O mascarada inutilă… ceva genul mister univers NU miss (care la fel nu-i mare scofala, dar măcar unii se uita).
    Dar asta este pararea mea…
    8 7
  • o mascarada inutila

    de cand sunt electrice si hibride intre finaliste
    5 7
  • E ca la filme, daca nu are in distributie 10% LGBT nu poate participa la Oscar. Chiar daca e film cu extraterestrii, de exemplu. Ca asa e politica mai nou, aia corecta. La fel si la masini…
    14 2
  • Mircea Badea
    tot ce nu este plug-in macar ar trebui descalificat autoat.
    2 10
  • Încet , încet dacă o să vrem mașini adevărate va trebui sa ne mutam din Europa... Ori America , China sau poate India acolo nu se poluează , numai în Europa... Oricum daca nu mergem noi , o sa plece marile companii auto care au o alta viziune asupra poluării , decât inteligenții din Europa .
    6 3
  • descalificat automat cu dublu ambreiaj sau cvt?
    4 2
  • Pare? Nu pare nimic, chiar asta se întâmplă. UE e pe principiul "uite, am ajutat bătrânica să treacă strada! Păi ea nu vroia să treacă strada. Nu contează, am ajutat-o oricum."
    4 1
  • BMW tocmai baga 2 miliarde de Eu in Ungaria
    3 2
  • BMW produce aproape 3% din total masini produse intr-un an, deci nu prea este relevant ce face BMW… păcat ca nu este România…
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru