Mașinile Tesla au acum interfață în limba română

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile anunță că meniul mașinilor sale poate fi afișat acum și în limba română. Actualizarea gratuită se face over-the-air și necesită conexiune la o rețea Wi-Fi pentru instalare.

La jumătatea lunii mai, Tesla a deschis oficial comenzile pentru clienții din România și a anunțat un punct de service până la finalul anului.

Primele livrări sunt programate pentru luna septembrie, dar până atunci producătorul american anunță o actualizare importantă pentru țara noastră.

În urma unui update over-the-air, interfața sistemului multimedia al mașinilor Tesla poate fi afișată și în limba română. Actualizarea este deja disponibilă și va ajunge în câteva zile la toate mașinile care sunt deja în circulație.

Pentru instalare este nevoie doar de conexiune la o rețea Wi-Fi.

via Tesla

Comentarii (12)

  • Inspirat bord, de o frumusețe rară - nu mă satur să-l privesc, deși oftalmologul m-a atenționat că provoacă dezlipiri de retină.
    I-aș sugera lui Mask să facă totuși televizorul central în formă de piramidă c-un ochișor la vârf, după ce mai înghesuie 3-4.000 de sateliți Starlink pe orbită.

    p.s. Afișarea și-n lb. română mă face să cred că Buhnici a uitat engleza lui (de baltă) de când s-a înțepat.
    28 8
  • Premium frate
    seamănă bordul ăla cu tejgheaua băcăniei din Câlnău, seara după ce s-a terminat săniuța la pet.
    23 7
  • Edikkk
    Invidia, bat-o vina.

    Cel mai important lucru este că Tesla a făcut istorie cu acest bord.

    A fost foarte apreciat de clienţi !!! Şi presa din industrie.

    Şoferii de Tesla nu sunt ăia în maieu care merg cu AC oprit şi geamurile deschise, care îi dă acolo sârba în 3 pedale, cu o mână ocupată mereu să facă karate cu băţul de la schimbătorul de viteze, în maţele maşinii, chiorându-se în jdmenii de martori de board din 1800 toamna, de ulei, de temperatură, de turaţii, .... care asiduă muncind ca tractoristul ca să conducă el "bărbăteşte" vreo 250 km cu efort aşa, jumate în oraş, jumate înafară , iar la drum lung cu piciorul făcând cârcei de la ţinut pe pedala de acceleraţie !!!

    Tesla se conduce în oraş cu un singur deget, iar cu mâna dreaptă bând o cafeluţă, cu degetul mic ridicat şi cu un picior cu un vârf de pantof delicat, iar la drum lung, maşina autonomă mai pui un degeţel pe volan aşa din când în când şi cu picioarele total relaxate.

    Ăştia cu bordul de TIR, da, invidia mare, ce clasă a putut să dea o companie nouă, dinozaurilor auto care numai să fure cu maimuţa ştiau.
    8 24
  • inexorabil
    De câte ori mă forţez să parcurg (numai cu silă necuprinsă!) rândurile acestui accident al Creaţiei, de atâtea ori sufăr revelaţia cutremurătoare a existenţei incontestabile a “ofertei incredibil de avantajoase” (la pachet) : păcatul, răul, demonismul, Judecata şi osânda veşnică. Şi niciun pic de milă nu mă încearcă faţă de indivizii care arată, fără niciun dubiu, că au apucat-o, de (ne)bună voie, pe calea pierzaniei ireversibile…
    19 8
  • @inexorabil
    Iar nu ti-ai luat pastilele!

    Incepi sa semeni cu aia din jihadul islamic! Doar că la tine e ortodox...dar tot extremism este!
    11 16
  • Duracel
    O noua generație de baterii va fi disponibila in curand:

    CATL sodium-ion battery (SIB) specs
    Energy-density: 160 Wh/kg
    Fast charging: 80 % in 15 minutes
    Capacity retention at low temperatures: above 90 % at -20º C

    Cred ca deja putem discuta despre o stabilizare a autonomiei, fie iarna sau vară! Evolutia este destul de rapida!
    8 6
  • inexorabil
    Acum toţi e-trepidaţii se orientează către bateriile sodiu-ion din simplul motiv că sodiul este mult mai abundent în scoarţa terestră decât litiul (şi al şaselea element chimic ca răspândire naturală), automat necesită investiţii categoric mai reduse. Dar…tocmai noţiunile elementare de chimie sunt ignorate (dinadins???) de e-alchimiştii noştri.
    Ambele elemente fac parte din grupa metalelor alcaline şi, în forma lor liberă (obţinută artificial), sunt foarte reactive, mai ales cu apa, de aceea sunt izolate de aceasta cu ajutorul peliculei de petrol. Câţi ştiu însă că, chiar şi aflate în combinaţie chimică (foarte stabilă, de regulă), alcalinele sunt pasibile oricând de a ajunge în stare liberă (fie şi pentru foarte scurt timp, dar suficient dacă vin în contact cu apa atmosferică – nota bene: contact exploziv…) din cauza…hazardului ionic? Mai precis, din cauza electroliţilor.
    Departamentele R&D întâmpină serioase probleme pe planul experimentării electroliţilor. Cei mai accesibili (ca preţ) sunt cei lichizi şi organici. Dar, totodată, şi cei mai riscanţi…Cu precădere în caz de accidente rutiere. Deja se ştie că incendiile provocate la electrobaroase se sting sensibil mai greu decât la maşinile convenţionale. Başca beleaua reciclării/neutralizării bateriilor uzate se va înfrăţi obligatoriu cu nişte valori ale costurilor de care se vor feri cam toţi cei implicaţi, atât operatori privaţi, cât şi autorităţi. Noroc însă cu existenţa “divină” a statelor “emergente” (adică înţesate de fraieri), ale căror conducători de paie (scuzaţi pleonasmul!) vor închide ochii fizici (doar din aceia posedă dânşii) la pericolul real faţă de sănătatea mediului (în schimb, îi vor deschide larg la fluturarea comisioanelor “tentante”), pentru a depozita sine die, în locuri (asigurat) păzite de priviri indiscrete, materialele care, prin natura lor, nu pot fi reciclate.
    10 2
  • inexorabil
    PS. Către prostul (mafiotul) incurabil de la 21:20 – Jihadul nu poate fi decât o concepţie islamică! Adică ai comis pleonasm.
    12 3
  • @inexorabil
    Jihad (în arabă: جهاد ǧihād [dʒɪˈhaːd]) sau Djihad este un cuvânt de origine arabă, din rădăcina jahada, care înseamna „a (se) lupta, a se strădui, a se zbate“. O definiție improprie, care a ajuns însă să înlocuiască semnificația originară, este aceea de „război sfânt“, împrumutată din vocabularul cruciaților.

    Nebunul nu e prost destul până nu e și fudul!

    Uite ca am chef sa compar scălămbăielile tale biblice cu "razboiul sfant" al salbaticilor...si uite ca am chef sa-l numesc "jihad" pentru a sublinia asemănarea comportamentului tau cu al salbaticilor care amesteca religia si coranul in orice...

    Extremistule!
    Ai grija la vocabular, secătură!
    6 14
  • inexorabil
    Un dizarmonic intoxicat cu propriile vomismente de ură demonică. Genul de pion al “reeducării” afiliat Experimentului Piteşti. Başca sofist cât cuprinde…

    Iar semantismul respectiv l-ai reprodus, că doar nu provine integral din memoria ta. Mare cărturar, într-adevăr.

    De reţinut: aştept ca pe pâinea caldă războiul propriu-zis de la sfârşitul lumii…Cel în care nu se va ţine cont de absolut nicio regulă/lege/cerinţă. Ceea ce mi-ar înlesni dorinţa acerbă de a şterge de pe faţa pământului orice are legătură cu emolarii, cu slugile lor şi cu intrigile lor. Efectiv n-aş clipi…

    Oricum, în Sfânta Duminică să citeşti asemenea erupţii ale întunericului suveran pe pământ, de care este capabil acest monstru cu chip (in)uman…No (more) comment.
    13 5
  • Musulmanii sunt oameni super ok, la fel si evreii, crestinii etc.

    Iubesc diversitatea religioasa si culturala!

    Doar ca nebuni sunt peste tot!
    Sa discuti despre Tesla facând referire la "judecata si osânda veșnică" denotă ca nu esti intreg la minte! Iar fanatismul religios nu are granițe și nici limite!
    7 13
  • prieteni si dusmani
    oricum ar fi, pace voua.
    Cred ca sunteti de acord cu totii ca bordul de la coaja asta e incredibil de anost. Nu inspira absolut nimic. Macar de era verde, nu?
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru