Mazda a raportat cel mai mic profit din ultimii 9 ani: vânzările au scăzut cu 9% în anul fiscal 2019-2020

de Paul Cosma
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările Mazda au scăzut cu 9%, la 1.4 milioane de unități, în anul fiscal 2019-2020. Constructorul nipon a raportat cel mai mic profit din ultimii 9 ani.

Mazda a anunțat rezultatele financiare și vânzările pentru anul fiscal ce s-a încheiat în data de 31 martie 2020.

Profitul japonezilor a fost de circa 400 de milioane de dolari, la jumătate față de anul precedent, respectiv cel mai mic profit din ultimii 9 ani.

Vânzările au totalizat 1.42 milioane de unități, în scădere cu 9% față de anul fiscal anterior. Rezultatul a fost afectat puternic în primele trei luni din 2020, atunci când închiderea fabricilor și a dealerilor a produs un declin de 20% al vânzărilor.

Mazda spune că nu poate să lanseze estimări cu privire la perfomanțele din acest an, în contextul incertitudinilor legate de pandemia de coronavirus.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • alta marca care trebuie sa dispara. cum sa faci motoare aspirate in 2020? nu mai zic de interioare care arata la fel ca acum 10 ani.
    3 32
  • Mazda este un constructor mic ce incearca sa mearga impotriva curentului, rezultatele pe anul fiscal 2019-2020 demonstreaza ca nu pot continua asa, acum se suprapune si pandemia care provoaca probleme tuturor, dar concernele mari au resurse. Cred ca urmatorii ani vor fi hotaratori pentru Mazda, posibil sa fie acaparati de altii mai mari, posibil Toyota, altfel va fi greu sa reziste.
    15 4
  • Andrei
    Sper sa reziste actualei perioade, pentru ca e bine sa ai concurenta. Vestile sunt proaste insa pentru viitoarele modele, daca nu sunt bani de dezvoltare. Interiorul e lucrat ok, exteriorul (cu mici exceeptii) similar, dar motoarele o trag in jos, nu au nicio sansa cu propulsoarele turbo ale concurentei. Motoarele sunt slabe si sunt punctul sensibil al masinii.
    Nu as vrea sa fie cumparata de un constructor mare sau sa dispara.
    9 2
  • @sandu - Corect, de ce sa puna motoare aspirate si fiabile pe masini pentru a castiga increderea clientilor? Ar trebui sa puna motoare de 1.0 cu Turbo care dezvolta de la 100 pana la 150 de cai. E drept, mai putina fiabilitate .. dar asta e trendul, nu?
    4 1
  • Gogu Carbid
    O turbina daca ar baga si ei la benzinare, ce bine ar fi... pentru ei!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru