Mazda anunţă un sistem de comunicare între maşină şi mijloacele de transport în comun

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda testează în Japonia un sistem de siguranţă ce va permite automobilului să comunice cu tramvaiele. Sistemul este numit Advanced Safety Vehicle şi va deveni o dotare opţională în viitorul apropiat.

Mazda testează un sistem inteligent de siguranţă numit AVS-5 (Advanced Safety Vehicle) ce va permite automobilului să comunice cu mijloacele de transport în comun. Acest sistem va fi testat începând cu luna octombrie în Japonia şi foloseşte pentru comunicare unde radio pe frecvenşa de 700 Hz care permit automobilelor şi tramvaielor să împartă diverse informaţii cum ar fi tipul şi locul unui vehicul, direcţia în care se îndreaptă şi date despre sistemul de frânare şi semnalizare. 

Modelul Mazda dotat cu AVS-5 este echipat cu senzori şi camere ce monitorizează împrejurimile şi urmăresc traseul pietonilor, marcajele rutiere, alte vehicule şi tramvaiele. Scopul acestor teste este să confirme abilitatea sistemului de comunicare de a preveni accidentele. Probele vor fi efectuate pe străzile din Hiroshima,unde tramvaiele transportă zilnic peste 150.000 de persoane, fiind, ca şi în multe oraşe europene, un mijloc vital de transport.

Urmareste Automarket
Tehnologia inovatoare a fost dezvoltată de o echipă formată din specialişti Mazda, de la Universitatea din Tokyo, ai Companiei de Transport Feroviar Hiroshima şi de la Laboratorul Naţional pentru Siguranţa Traficului şi Mediului din Japonia.

Via Mazda

Comentarii (3)

  • In Romania ne-ar trebuie un sistem de comunicare intre masina si tren s-o opreasca (nu pe sine bineinteles) daca mai sunt 2 min pana vine trenul
    10 1
  • Si la noi comunica intre ele. Se claxoneaza unele pe altele prin intersectii de pot incropi de-un "Desteapta-te romane" numai din claxoane.
    9 1
  • Pentru asa ceva nu poti sa spui decat Bravo Mazda!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru