Mazda creşte producţia lui CX-5 şi a motoarelor Skyactive

de Bogdan Mirică
Marti, 03.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda înregistrează o cerere sporită pentru crossover-ul CX-5, motiv pentru care japonezii au decis să crească producţia anuală şi să dubleze asamblarea motoarelor Skyactive.

Mazda se bucură de o primire excelentă pentru crossover-ul CX-5. Tocmai asta face ca japonezii să anunţe creşterea producţiei de la 200.000 la 240.000 de unităţi pe an în cadrul uzinei Ujina din Japonia. Cererea mare pentru CX-5 i-a determinat pe japonezi să grăbească modernizarea liniei de asamblare de la Ujina.

Decizia a fost luată după ce, din februarie până în prezent, Mazda a depăşit estimările iniţiale pentru CX-5, modificându-şi targetul global de la 160.000 la 190.000 de unităţi vândute pe an.

Odată cu creşterea producţiei noului CX-5, Mazda anunţă şi dublarea asamblării numărului de motoare Skyactiv diesel şi benzină. Decizia a fost luată ca răspuns la cererea mare înregistrată pentru modelele echipate cu tehnologia Skyactiv.

Esential 240.000 de unităţi CX-5 îşi propune să producă Mazda anul acesta.
Evoluţia încurajatoare a modelelor face ca Mazda să fixeze o ţintă de vânzări de 1.7 milioane de unităţi pe an până în martie 2016.
Japonezii se aşteaptă ca tehnologiile Skyactive să însumeze 80% din vânzările totale.

via Mazda

Comentarii (2)

  • Mazda are multe automobile de calitate iar CX-5 este unul dintre ele! Bravo! Merita aceasta evolutie a vanzarilor!
    22 2
  • Pinguinul_nuclear
    Mazda este o marca excelenta,nu am cuvinte sa ma exprim.Iar puristii BMW,sa taca din gura.
    20 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru