Mazda va obţine profit pentru prima dată în ultimii cinci ani datorită lui CX-5

de Sebastian Toma
Marti, 29.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru prima dată în ultimii cinci ani, Mazda va obţine profit, anunţă reprezentanţii mărcii nipone. Situaţia japonezilor s-a îmbunătăţit datorită lui CX-5, care a depăşit aşteptările de vânzări.

Mazda va obţine profit în 2013, anunţă englezii de la Autocar citând surse oficiale. Potrivit lui Phil Waring, CFO-ul Mazda în Europa, marca niponă va atinge un profit de aproximativ 250 de milioane de euro în 2013. În ultimii cinci ani, Mazda nu a mai înregistrat profit, ajungând să piardă chiar şi un miliard de euro pe an. Graţie lui CX-5 şi a tehnologiei SkyActiv, care a redus costurile de producţie, Mazda va reuşi să obţină profit în decursul anului 2013.

Investiţia în tehnologiile SkyActiv i-a făcut pe cei de la Mazda să aibă mai mulţi ani dificili din punct de vedere economic, dar japonezii consideră că au făcut un pas mare înainte în materie de ofertă şi performanţe. Atât CX-5, cât şi noul Mazda6 beneficiază de tehnologiile SkyActiv, care includ motoare mai economice, transmisii mai eficiente şi şasiuri mai uşoare. Toate aceste elemente aduc un consum de carburant mai redus, performanţe îmbunătăţite şi costuri reduse de producţie.

În viitorul apropiat, Mazda va lansa o nouă generaţie a lui Mazda3, o versiune Estate a lui Mazda6 şi va prezenta conceptul care prefigurează succesorul lui MX-5. Roadsterul respectiv va fi construit în baza unui parteneriat cu italienii de la Alfa Romeo, ceea ce ar trebui să ajute la reducerea costurilor şi la creşterea profitului în 2013.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Si in tot timpul asta de 5 ani cine a finantat o firma care era pe pierdere ? Bancile cumva ? SI daca e asa cum de a asteptat dupa ei sa isi mai revina atatia ani ?
    5 12
  • rilu lilu crocodilu si cine i-a imprumutat 4 ani de zile si cu ce sume,ca banuiesca ca necesitatile unei fabrici auto nu se compara cu ale mele????
    2 7
  • Daca nu au avut profit in ULTIMII 5 ANI nu inseamna ca nu au avut profit in ULTIMII 20 DE ANI de ex.....Stati linistiti ca nu mergeau ei pe burta pana acum , au strans mai demult banutii, au investiti in tehnologii noi iar acum TREC PE PROFIT ! LOGIC, nu?! Spre deosebire de tarisoara asta a noastra care o ia la vale cu mult tam-tam pe zi ce trece...
    16 3
  • Daca n-ati mai citi doar titlurile articolelor, in stil libertatea sau cancan, ati fi constatat, sub imperiul unei minimale logici, ca pierderile alea au fost cauzate de investitiile in tehnologii noi. Iar pierderile de genul asta fac parte din strategia companiei pe termen lung, sunt practic investitii finantate de banci care se recupereaza in ani. Si atentie, aici vorbim de profit previzionat pe 2013, si in general se considera cea mai rea situatie.
    10 3
  • Lectia de contabilitate
    O firma poate sa nu aiba profit (adica sa fie pe pierdere) dar cu toate acestea sa aiba suficiente lichiditati (bani cash). De exemplu, amortizarea unor investitii din anii trecuti (care se inregistreaza in contabilitate) scade profitul obtinut, putand duce chiar la pierderi (dar asta este doar o inregistrare legala, facuta doar pe hartie, fara ca banii eferenti amortizarii sa fie si cheltuiti). Asa ca, domnilor, inainte sa comentati, intrebati! Nu e nicio rusine daca nu stiti ceva!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru