McLaren lansează o versiune cu parbriz pentru hypercar-ul Elva. Performanțele rămân neschimbate

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elva, cel mai ușor model de stradă lansat vreodată de McLaren, poate fi comandat acum și într-o versiune cu parbriz. Producția totală a hypercar-ului rămâne limitată la 149 de exemplare.

Britanicii de la McLaren au lansat, la finalul anului 2019, modelul Elva. Un hypercar din gama Ultimate Series, fără plafon, geamuri laterale și parbriz. Cu alte cuvinte, cel mai ușor model de stradă dezvoltat vreodată de producătorul din Woking.

Inițial, producția a fost limitată la 399 de exemplare. Ulterior, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, această cifră a scăzut la 249 de unități și mai apoi la 149, unde a rămas și în ziua de azi.

Dar nu toată lumea apreciază o mașină fără parbriz și geamuri laterale, așa că McLaren a lansat acum o versiune cu parbriz pentru hypercar-ul Elva. Vestea bună este că performanțele rămân identice cu cele ale modelului original, cel puțin asta susțin mai marii companiei.

Totodată, parbrizul încălzit, rama din fibră de carbon și toate celelalte ansambluri adaugă numai 20 de kilograme la masa proprie inițială, de 1.300 de kilograme. Sistemul Active Air Management (direcționează aerul peste habitaclu) a fost eliminat.

Îți reamintim că McLaren Elva este echipat cu un motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri, care dezvoltă 815 cai putere și 800 Nm cuplu.

Resursele sunt livrate punții spate și gestionate de o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj.

Versiunea fără parbriz atinge 100 de km/h în doar 2.8 secunde. Repriza 0-200 km/h durează 6.8 secunde.

via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru