McLaren lovește din nou: succesorul lui P1 promite 800 de cai putere și performanțe mai bune decât hypercar-ul hibrid

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 26.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren P1 o să aibă un succesor. Numele de cod este P15, iar zvonurile spun că o să debuteze în acest an. Britanicii vor renunța la sistemul hibrid și vor miza pe clasicul V8 de 3.8 litri.

Deși au trecut aproximativ cinci ani de la debutul lui McLaren P1 în cadrul Salonului Auto de la Paris, hypercar-ul britanicilor nu-și arată vârsta. Cu toate acestea, oficialii McLaren au în plan un succesor pentru P1. Conform informațiilor publicate de Autocar, britanicii vor lansa anul acesta un succesor pentru hypercar-ul hibrid.

Numele de cod al acestuia este P15, iar raportul mai spune că noul hypercar o să aibă performanțe mai bune decât cele oferite până acum de P1. În primul rând, McLaren P15 o să renunțe la sistemul hibrid, iar acest lucru o să ducă la o scădere considerabilă a masei totale. Zvonurile spun că noul produs o să aibă 1.300 de kilograme, cu peste 250 de kilograme mai puțin decât P1.

Sub capota lui P15 se va afla o versiune modificată a motorului V8 biturbo de 3.8 litri care ar urma să producă aproximativ 800 de cai putere. Resursele vor fi manageriate de o versiune revizuită a transmisiei cu șapte trepte de pe 720S (foto).

Deși viitorul McLaren P15 nu oferă mai multă putere decât P1, zvonurile spun că o să fie mai bun pe circuit.

Aceeași sursă afirmă că noul produs britanic o să fie asamblat în 500 de exemplare, iar constructorul nu are în plan versiuni speciale. Prețul ar urma să pornească de la 700.000 de euro.

Comentarii (2)

  • Cine produce motorul? Presupun ca nu Honda :)
    3 0
  • someone
    au schimbat v8-ul de 3.8 cu unul de 4.0 pt 720S , mai modern si mai performant . si acum se reintorc la cel de 3.8 pentru P15? nu cred
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru