McLaren pregătește un SUV de performanță pur electric. Va fi lansat până în 2030

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației Autocar, McLaren se pregătește să se alăture mărcilor Lamborghini, Ferrari și Aston Martin în segmentul SUV-urilor de performanță. Noul model va fi unul exclusiv electric și va fi lansat în a doua jumătate a deceniului curent.

În ultimii ani, producătorii de supercar-uri, precum Lamborghini, Aston Martin și Ferrari au pășit în lumea SUV-urilor. Lamborghini a spart gheața cu Urus în 2018, iar Aston Martin a lansat primul său SUV, numit DBX, în 2020. Inclusiv Ferrari se pregătește să lanseze SUV-ul său, Purosangue, mai târziu în acest an.

Acum au apărut informații noi că McLaren se va alătura acestor mărci în a-și crea propriul SUV de performanță. Informația a fost dezvăluită de publicația britanică Autocar, conform căreia, McLaren dorește să lanseze un nou SUV în a doua jumătate a deceniului curent. Potrivit publicației, viitorul SUV McLaren va avea un propulsor exclusiv electric, ceea ce înseamnă că nu va fi oferit cu motoare termice sau hibride.

Mai mult, publicația sugerează că McLaren ar urma să lanseze mai multe SUV-uri în gama sa. Toate acestea vor avea dimensiuni compacte și vor fi propulsate de două sau chiar trei motoare electrice care să transmită puterea către toate roțile.

Autocar estimează că prețul viitorului SUV McLaren ar urma să fie cuprins între 287.000 de euro și 402.000 de euro.

Segmentul SUV-urilor s-a dovedit a fi unul extrem de profitabil pentru aceste mărci exclusiviste. Lamborghini Urus este cel mai bine vândut model al mărcii, iar în 2021 a depășit modelul Huracan ca număr de vânzări. Aston Martin DBX a reprezentat jumătate din totalul de vânzări al mărcii britanice în 2021. Inclusiv Porsche Macan și Cayenne au reprezentat cu mult peste jumătate din vânzările mărcii germane din anul precedent.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    mda, inca o mizerie de suv pt manelistii cu bani..bleah!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru