Mega fabrica Tesla din China va produce 10.000 de baterii anual

de Silvian Irimia
Sambata, 23.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că noua fabrică ce va fi construită în Shanghai va putea să producă 10.000 de baterii pe an, cu o capacitate de stocare de 40GWh.

În 22 decembrie, Tesla a anunțat semnarea unui acord de transfer de teren pentru proiectul său de fabrică din Shanghai. Noua uzină este planificată să producă anual 10.000 de baterii de stocare comercială de energie. Tesla urmează să înceapă construcția fabricii în primul trimestru al anului 2024.

În aprilie, Tesla a anunțat planuri de a înființa o nouă mega fabrică în Shanghai, care ar produce baterii de stocare comercială a energiei, la scară largă, cunoscute sub numele de Megapack-uri. Cu toate acestea, termenele anunțate de Tesla pentru începerea construcției și producției noii super fabrici sunt mai decalate față de planul original. Compania nu a furnizat încă motive pentru această întârziere.

Primul proiect de fabrică de stocare a energiei Tesla în afara Statelor Unite, a fost anterior descrisă de CEO-ul Elon Musk, drept o extindere a capacității de producție a Megapack-urilor fabricii din California. Un reprezentant al Tesla China a dezvăluit într-un interviu că produsele fabricate de fabrica din Shanghai vor fi comercializate la nivel global.

Compania americană și-a propus să treacă complet la energie durabilă, având ca obiectiv atingerea a 100% energie durabilă până în 2050.

Proiectul din Shanghai reprezintă un pas cheie în această direcție. Așa cum au spus cei de la Tesla, viitorul energiei regenerabile depinde de stocarea energiei la scară mare.

Managerul Fondului Morgan Stanley Huaxin, Chen Xiuzhu, observă că industria de stocare a energiei a crescut treptat în ultimii doi ani de la faza sa de comercializare. Cu introducerea de politici favorabile în multe țări și regiuni, modelul operațional al industriei se maturizează.

Chen prognozează că anul 2024 va fi un an semnificativ pentru creșterea industriei de stocare a energiei, cu o certitudine mare a creșterii cererii globale de stocare a energiei și cu o capacitate instalată așteptată să se dubleze în piețele chineză și americană.

Comentarii (6)

  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Duțulicăăăă!
    0 1
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Dutzulicăăăăă!
    0 1
  • Johnny
    Mega fabrica cu 10 mii pe an?.Asta ar fi mini...ceva nu e in regula, siunar ar insemna putin
    1 2
  • Johnny
    Sunt negabaterii de stocare a energiei, credeam ca sunt baterii de masini.
    3 1
  • Cu siguranță nu este vorba despre baterii pentru vehicule electrice, ci de altceva, de capacități mult mai mari. Totuși, ce legătură are cu domeniul auto? Aah, și VW produce cârnați, așa cum Ikea câștigă bani frumoși din chifteluțe.
    4 3
  • Deci, baterii cu o capacitate individuală de 400 de KW. Nu e rău. Înlocuiești un ditamai generatorul plus un bidon de 50 de litri de motorină pentru producerea celor 400 de KW. Fără costuri de aprovizionare / transport a combustibilului, fără zgomot și poluare (dacă energia electrică stocată e produsă din surse regenerabile). Chiar e o bună sursă de backup!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru