Mercedes-Benz oferă un abonament special pentru modelele sale electrice: mai multă putere în schimbul a 1200 de dolari pe an

de Tiberiu Safta
Marti, 22.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va oferi un abonament pentru modelele sale electrice din gamă. Acesta va costa 1200 de dolari și va oferi, vreme de un an, mai multă putere.

Constructorul german este pe cale să lanseze un abonament cu totul special, care va fi disponibil în Statele Unite. Acest abonament va fi valabil pentru modelele electrice ale constructorului german: EQE, EQE SUV, EQS și EQS SUV. În schimbul a 1200 de dolari, clienții acestor modele vor beneficia de mai multă putere vreme de un an.

Serviciul va funcționa doar pentru anumite versiuni ale modelelor precizate mai sus: EQE 350 4Matic, EQE SUV 350 4Matic, EQS 450 4Matic și EQS SUV 450 4Matic. Astfel, în cazul modelelor EQE, puterea propulsorului electric va crește de la 292 de cai putere la 353 de cai putere. În cazul fratelui mai mare, EQS, cei 360 de cai putere din fabrică vor fi transformați în 449 de cai putere.

Bineînțeles și cuplul propulsoarelor va fi mărit, ceea ce va duce la timpi de accelerație de la 0 la 100 de km/h mai mici cu aproape o secundă.

Pentru a oferi această putere în plus, motoarele electrice sunt reglate diferit pentru a avea o curbă de putere nouă.

De aici rezultă atât putere mai mare, cât și un cuplu mai bun.

Noul abonament va fi disponibil, pentru moment, în Statele Unite.

via Motor1

Comentarii (28)

  • Seriff
    :)))) hai ca asta e cea mai tare:)) Sunt curios daca exista fraieri care vor da bani pe asa ceva, dar bine, la cat de terminati sunt posesorii de electrice, incat dau 60.000 pe o masina si dupa stau 5 ore la coada sa o incarce gratis, nimic nu ma mira.
    18 12
  • Bataie de joc, dar cum sa n-o faca daca oile platesc si multumesc frumos pentru asta?! :))) Nu i-as fi crezut pe cei de la Mercedes capabili de asemenea mizerii, dar de vina sunt eu ca mai am incredere in cineva (stiu, stupid me...)

    Le doresc faliment urgent cu porcariile lor de masini cu abonament. Se pare ca ceilalti smecheri de la Micro$oft cu Office pe abonament creeaza f rapid prozeliti.
    18 7
  • https://newseu.cgtn.com/news/2020-09-18/Why-electric-cars-won-t-end-pollution-from-vehicles-TREQ6XDdq8/index.html
    6 6
  • andrei
    evident ca vor exista clienti si vor exista si unii care vor tipa ca de ce nu le da puterea aia de la bun inceput in pretul masinii. si aici e discutabil, dar e dreptul lor. nu iti place, iei de la concurenta.

    eu nu vad nicio bataie de joc. e ceva extra si nu te obliga nimeni sa cumperi si nici nu prea ar trebui, nu ia nevoie de atata putere mai ales in SUA unde limitele sunt mici si se respecta. bine ar fi sa fie si la termice asa.....cand am chef, sa mai cumpar putere.
    5 9
  • @Andrei
    La fel de bine poti spune si ca masina e inchiriata, nu e a ta
    7 6
  • Astept cu interes vremurile cand pe subscription vor fi: bucataria, baia, ferestrele la living, etc. Producatorii vand lucrurile, dar fac cumva sa ramana tot ale lor. Si cumva, unora li se pare firesc sa fie asa si incurajeaza tendinta.
    15 6
  • @Andrei: bine-nteles. Poti plati, poti sa gandesti cu propriul cap si sa nu accepti asemenea jecmaneala. Cei de la BMW au deja in Europa un asemenea abonament pentru scaune incalzite. De aici incolo, the sky is the limit, vorba "englejilor".

    Mie imi vin poante pe tema asta: pe cand abonamentul la volan? Volanul cu chirie lunara, dupa ce ai platit ca prostu' masina cu zeci de mii de eur. Nu? Ca nu te obliga nimeni sa conduci in luna Aprilie. Conduci numai in Mai, cand mai intra ceva bani pe card. Frumos, elegant, corespunzator. Sunt convins ca se vor gasi aparatori inflacarati ai ideii, cu argumente pentru jecmaneala asta. De aici pana la masina pe care o platesti, dar nu e a ta, e doar un pas, exact cum spune @Andrei 12:22. Foarte corect.

    Aia cu "nu iti place, iei de la concurenta" nu o sa functioneze, pentru ca guess what! Concurenta o sa faca la fel.
    18 6
  • @Andrei: am uitat o chestie. Nu ar fi o problema sa "cumperi mai multa putere" si sa ramana a ta. Problema e ca o cumperi si ei "pornesc serviciul" online, pe abonament. Ca la internet de la Digi. In felul asta tu esti vaca de muls forever. Cand nu mai platesti, inchid robinetu'. Oare ai priceput tu nuanta asta?

    Daca ai "cumpara mai multa putere" si ar ramane a ta, pentru ca ai dat banu', atunci ar fi ok, ar fi o optionala cum e cu scaunele incalzite.

    Dar nu alea de la BMW, ca si alea sunt pe abonament :) Platesti, ai Arschwaermer. Nu platesti, ramane rece la poponetz.
    9 7
  • Mircea Badea
    sa platesti un abonament sa-ti curenteze vecinii parcati aiurea as mai intelege..

    dar de ce un baiat cu laptop n-ar reusi cresterea pt o bere doar?
    4 4
  • unuldinmultime
    Observ ca se doreste tot mai mult sa nu mai existe proprietari de autoturisme, ci masinile sa fie inchiriate. Si asta, cred, este o tendinta in cam tot ce inseamna bunuri personale (numai vorbesc de locuinte).
    Hai sa va reamintesc ce a spus unul din bogatii aia care se intalnesc anual la Davos, pe numele lui Klaus Schwab : in viitor nu veti mai detine nimic si veti fi fericiti cu asta (sau cu cuvintele lui: You'll own nothing and you'll be happy about it).
    12 5
  • @Banditos
    e plina romania de ei.
    8 3
  • @unuldinmultime
    nu ai atins tu inca stadiul la care sa intelegi in ce consta acea fericire.

    gandesti ca o saracie care nu a avut si a fost in foame si ii e frica sa nu ajunga inapoi acolo. cu un asa mindset centrat pe "a avea" tot un saracan dominat de rapacitate si plin de frustrari vei ramane.

    e foarte greu, pur si simplu n-ai cum sa evoluezi cand esti marcat de traumele lipsurilor din trecut dar si tu te complaci asa, fara sa depui un minim de efort ca sa te desprinzi de ele sau de cei care, alaturi de tine, au trecut prin aceleasi suferinte.

    ca sa depasesti blocajul, educa-ti mintea, deschide-ti sufletul, fa-ti prieteni din cercuri noi, oameni lipsiti de prejudecati si mai ales scutura-te de egoism. acorda-ti sansa asta si vei deveni fara sa bagi de seama suficient de bogat atat material cat si spiritual incat sa nu mai simti nevoia de a detine ceva.
    6 12
  • problema e cand nu detii dar devii sclavul celui care iti inchiriaza ce vrea el si la ce pret vrea.
    10 5
  • @16:13
    nici pe departe, dar esti tentat sa crezi asta pentru ca nu cunosti sistemul.

    am in germania (unde foarte putini sunt proprietari ai locuintei in care stau) un bun amic care este fericit cu statusul de chirias. si-ar putea lua linistit o casa a lui in orice moment, dar nu vrea. nu l-am auzit vreodata sa se planga ca se simte sclavul cuiva, iar atunci cand conditiile s-ar schimba in defavoarea lui, imediat s-a mutat in alta locuinta. simplu si fara stres.

    nu exista "iti inchiriaza ce vrea el si la ce pret vrea" intr-o economie de piata reala functionala. tu esti obisnuit cu ce-ai patit tu in lipsa alternativelor sau a curajului de a refuza. te-ai lasat legat de un loc sau de anumite persoane sau de o conjunctura si atunci da, ai fost constrans sa accepti conditii altfel inacceptabile.

    asa omul de care iti zic e liber ca pasarea cerului sa vaneze orice oportunitati ar aparea in orice loc, fara sa fie legat de glie si imi place ca desi e roman, s-a adaptat si integrat acolo foarte bine si isi educa copiii tot in spiritul asta si nu in cel romanesc cu obsesii legate de proprietati, mosteniri, de acumulare, sa nu vinzi niciodata casa parinteasca in care ai crescut si alte idiotenii care iti leaga bolovani de aripi si iti taie sansele de devenire, tinandu-te prizonier intr-un loc in care vei fi fortat sa accepti inacceptabilul pentru a supravietui. mentalitatea de mamalicki.

    cu imobiliarele este doar un exemplu. la fel de bine se poate aplica pentru orice alt bun material, de fapt chiar mult mai usor pentru niste fiare numite masini.
    5 8
  • Seriff
    Eu ma mir ca inca sunt fraieri care nu inteleg de ce e atat de bun un motor diesel, mai ales in comparatie cu o masina electrica, castiga la orice capitol.
    10 6
  • @16:59
    pentru niste fiare numite masini.

    haoleo! maca-ti-as sufletu'.....asa ceva sa scrii pe forumul asta unde isi fac veacu' talibanii auto??? ti-ai dat foc la valizaaa...Stai sa vezi pleiada de "iubitori" auto acum.

    @inexorabil, ai cuvantu' sa incepi primu'. Hai bag-o pe aia cu dracu', lacu', libertatile, emolul samd...
    3 5
  • @16:59
    Tu ai dreptate intr-un fel, dar doar partial :). Tu dai un exemplu, Germania, in care lucrurile sunt de mult timp foarte bine puse la punct in domeniul imobiliar si in care venitul populatiei este unul decent.
    Gandeste-te cum ar fi ca un batran din Romania, care are si el 2.000 lei pensie, sa plateasca si chirie. Oare ar mai avea bani si de mancare ?
    Si nu imi spune ca ar fi trebuit sa invete sau sa munceasca mai mult, ptr ca vremurile in care a trait nu i-au permis sa castige mai mult, nici daca voia (exemplu, salariile plafonate din timpul comunismului si apoi perioada salbatica postdecembrista).
    O masina poti sa o ai in chirie, ca nu este un bun esential de supravetuire, dar un acoperis deasupra capului cam este.
    9 2
  • Proprietarus Rex
    Numai o persoană exagerat de limitată poate crede că e mai bine să fii chiriaș decât proprietar.

    Cine stă cu chirie, o face de nevoie, nu de plăcere. Dar dacă ai creierul terci, atunci crezi contrariul.
    13 5
  • @16:59
    Discutia se indreapta spre alt subiect. In Germania pensionarii merg in vacante prin Tenerife. Vs Romania, unde pensionarii abia ajung in piata si la farmacie. Din cauza veniturilor, nu ca nu ar merge si ei in croaziere. Daca ar mai plati si chirie, probabil nu si-ar permite nici mersul la piata.
    Sa ti se ceara sa platesti abonament pentru o putere mai mare, sau pt altceva care deja e instalat in masina personala, e jegmaneala si ar trebui sa fie ilegala, la fel ca si furtul
    13 5
  • Stati linistiti ca BMW venise cu ideea de a plati chirie pentru folosirea incalzirii in scaune, insa pun pariu ca sistemul era platit de cumparator cand acesta a cumparat masina.
    Leprele astea profita de spalatii pe creier si ii jupoaie de bani. Eu daca as primi o asa propunere nu as cumpara nimic de la marca respectiva pentru ca e jigodism pe fata.
    A propos, in China Mercedes a scazut pretul la EQS cu 33500 dolari pentru ca nu cumpara nici dracu. Acum ma intreb, cat adaus comercial se pune la o masina daca poti sa scazi pretul cu atat si sa mai ramai in castig ca ma gandesc ca nu vand in pierdere, Iar hotia asta e valabila la toti producatorii pastrand proportiile. Singurul medicament pentru hotie e sa nu cumperi o perioada si se va rezolva problema cu cresterile de pret nesimtite.
    7 2
  • Vreau si eu o optiune
    Pe cand si cresterea capacitatii bateriei, de la 100 kWh la 200 kWh, ca degeaba-mi cresti puterea motorului la miliarde de cai si bateria moare in 200 de km. Penibili!
    9 2
  • @Valdo: 100% de acord. Numai ca oile platesc si apoi multumesc frumos pentru m...a primita. De aici pleaca totul. Ca oamenii nu au discernamant. Si nici curaj.
    3 2
  • @17:09 si :26
    e adevarat, situatia pensionarilor din romania este foarte grea, dar nu ma refeream la ei, gata, sa le luam casele si sa-i facem chiriasi, nici vorba.

    ma refer la oameni tineri, care abia isi incep viata...au presetat din familie urmatoarele: faci facultate ca sa te angajezi bine sau vorbesc eu sa te aranjez unde am fost si eu tactu, iti iei casa si masina, faci copil/copii si cam asta e viata ta, ei traiesc in niste cutume incredibil de nocive deja trasate de societatea asta arhaica a noastra.

    inclusiv in colectivul in care activez eu, oameni tineri gen 22-30 ani sunt obsedati sa aiba casa lor, spera cu inflacarare sa li se aprobe jugul pe 30 ani pt un 2 camere meschine intr-un bloc aruncat pe camp cu fosa septica si fara trotuare, dar sa scrie numele lor pe usa.

    permanent numai despre asta se discuta, despre ansambluri "rezidentiale" , case in boschetii periferiilor, terenuri, cacaturi din astea materiale, care nu ii ajuta sa treaca la un nivel superior, sa le formeze o perspectiva mai larga asupra lumii in care traiesc, raman niste oameni mici, dar cu orgolii mari, blocati in frecusul asta zilnic al goanei dupa nimicuri. asa se instaleaza blazarea si autosuficienta si dispare setea aia sanatoasa de a cunoaste, de a explora, de a participa, de a initia.

    aaa ca era sa uit, in afara de subiectul imobiliarelor, se ma vorbeste, cum altfel, despre vacante (la greci, turci, croati si despicarea firului in patru despre ce a halit fiecare pe acolo) si desigur despre masini, care cat a consumat pana acolo si cum "trage" la drum lung.

    la noi s-a ajuns la un nivel de cocalarizare incredibil pana si in medii asa numite "corporatiste" teoretic educate mult peste medie, pana si fetele, la care ai avea un pic pretentia de sofisticare, sarm si feminitate, vorbesc multe dintre ele strident fara perdea si ragaie la masa, absolut dezgustator, se lauda una in fata alteia cu troacele lor pe patru roti. citez aproximativ: "puma ta cu motor de blender nu ma intereseaza, yaris de-ala cross hibrid ca al tau am fost si eu sa vad, dar nu m-a impresionat, ce sa fac eu cu ele? leonul meu 2 litri diesel rupe dealul negru cand ma duc la mama" ... ce sa zic, de importanta capitala ca leonul urca dealul mai repede cu 5 secunde decat yaris sau puma. e plin dealul negru de copaci retezati de doboratori de recorduri la urcare.

    gata rantul.
    4 3
  • Seriff
    @PMC, perfect de acord, am citit tot comentariul, referitor la dealul negru, cam are dreptate, un 2.0 diesel e ideal pentru asa ceva, net superior unui Puma de 1.0 sau unui Yaris Hibrid care e mai lesinat decat un Logan de 1.2 aspirat.
    3 3
  • electric winter
    manelistii nu stiu sa tureze, dau vina pe motor, ce sa le ceri...

    unii ar vrea buton cu fum si "vebreatii manelistice", pe sistem dizal..
    1 2
  • @inexorabil
    transumanismul se intampla deja si se va accelera, logic si..natural daca intelegi..
    1 1
  • inexorabil
    Nu te îndoi (şi nu uita) că există trei dezavantaje majore, categorice, iremediabile, în tabăra voastră, de care voi profita fără să preget (le enumăr în ordinea descrescătoare a gravităţii) :

    1) Sunteţi plătiţi;
    2) Nici nu concepeţi să vă abateţi vreodată şi cumva de la reguli;
    3) Niciodată nu veţi putea să mă urâţi voi pe mine mai mult decât invers (automat, nu vă va anima aceeaşi intensitate a motivaţiei).

    PS. Ce curios…Codul care mi se cere ca să apară postarea curentă conţine numărul 666.
    0 1
  • @inexorabil
    Ai ajuns incredibil de jos. Am facut misto de tine ani de zile, dar acum e serioasa treaba. Pe bune, mergi la un medic. S-ar putea sa-ti faci tie un bine. Ma intreb daca ai pe cineva care sa te iubeasca sau macar familie care sa aiba grija de tine.

    Succes si sanatate!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru