Mihai Marinescu renunţă temporar la participarea în Formula Renault 3.5

de Daniel Popescu
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu a decis să nu participe la etapa de la Monaco din cadrul competiţiei Formula Renault 3.5 pentru că echipa sa a refuzat să modifice condiţiile financiare ale contractului.

Esential 2 abandonuri din motive tehnice a înregistrat Mihai Marinescu în primele patru curse din Formula Renault 3.5
5 puncte a câştigat Mihai Marinescu în sezonul 2013 al Formulei Renault 3.5
Pilotul român Mihai Marinescu ar fi trebuit să participe la sfârşitul acestei săptămâni la etapa de Formula Renault 3.5 programată pe circuitul stradal de la Monaco.

Braşoveanul în vârstă de 24 de ani a decis însă să renunţe la participarea în această etapă după ce echipa sa, Zeta Corse, a refuzat propunerea de a-i acorda despăgubiri financiare pentru defecţiunile tehnice din primele două etape ale sezonului.

"Sezonul lui Mihai Marinescu în Formula Renault 3.5 a fost marcat de probleme tehnice, iar pilotul român a solicitat echipei renegocierea contractului în sensul responsabilizării echipei, inclusiv financiar, pentru calitatea serviciilor tehnice furnizate.

Până la această dată nu s-au convenit noi termeni, iar Mihai a declinat participarea sa în cursa din principatul Monaco", precizează reprezentanţii pilotului într-un comunicat de presă.

Pilotul român a solicitat echipei renegocierea contractului în sensul responsabilizării echipei, inclusiv financiar, pentru calitatea serviciilor tehnice furnizate.

Mihai Marinescu
Pilot Formula Renault 3.5
Marinescu a fost nevoit să abandoneze în ambele curse din etapa precedentă de pe circuitul Aragon din Portugalia din cauza unor defecţiuni tehnice mecanice şi, respectiv, la suspensii, după ce în runda inaugurală a sezonului de la Monza terminase ambele curse în puncte, pe locurile opt şi 10. Sezonul braşoveanului a fost însă marcat şi de prestaţiile modeste din calificări, cea mai bună clasare pe grila de start a celor patru curse fiind un loc 20 la Aragon.

Marinescu va continua negocierile pentru modificarea contractului şi în zilele următoare, iar în cazul unui acord va fi prezent la etapa de la Spa-Francorchamps programată în perioada 1-2 iunie.

UPDATE: Zeta Corse a anunţat linia completă de piloţi pentru etapa de la Monaco. Aceasta va fi formată din Carlos Sainz Jr, coechipierul lui Robert Vişoiu la MW Arden în GP3, şi Nick Yelloly, care în trecut a mai câştigat curse în această competiţie.

În plus, echipa a precizat într-un comunicat de presă că speră să găsească piloţi cu buget suficient care să participe la următoarea etapă de la Spa-Francorchamps. Acest lucru sugerează practic că Marinescu nu mai este în cadrul echipei din cauza propriilor probleme de natura financiară, şi nu a conflictului generat de defecţiunile tehnice ale monopostului.

Via Mihai Marinescu

Comentarii (7)

  • anonim
    Daca voi credeti ca in acest fel ii faceti un serviciu lui Mihai va inselati. Comunicatul asta de presa nu trebuia trimis. Tampenia asta cu probleme tehnice este o exagerare. Doar la noi a aparut informatia cum ca Mihai a abandonat din cauza unor probleme tehnice. Italienii l-au acuzat ca a omorat masina. Si inca ceva - uitati-va cine vine in locul sau la Zeta Corse. Cred ca in prezent Zeta are cel mai bun grup din FR3.5, Carlos Sainz si Nick Yelloly
    7 2
  • @anonim
    Pe bune?? Carlos Sainz?? Poate senior??
    Ca din cate imi aduc eu aminte Junior alearga pentru MW Arden in GP3 si este coechipierul lui Robert Visoiu alaturi de Daniil Kvyat.
    Alte informatii noi mai ai??
    1 3
  • @cgino2000: Carlos Sainz Jr. si Nick Yelloly vor pilota pentru Zeta Corse in etapa de FR3.5 de la Monaco. Pentru etapa de la Spa-Francorchamps echipa va concura cu alti piloti.
    2 0
  • ok, scuze @anonim, se pare ca ai informatii corecte
    Multumesc @daniel.popescu
    2 1
  • Catalin
    Cand am postat acum 2-3 saptamani sa nu mai dati stiri despre Marinescu, decat la sfarsitul campionatului, mesajul mi-a fost banat, fara sa inteleg motivul. Nu au fost injuraturi, vorbe grele etc.
    3 0
  • Bai fratilor, anonim a pus degetelu' pe rana! Cum, frate, sa vinzi gogosi d-astea intr-un comunicat oficial de presa? Da' noi, opinia publica, suntem chiar idioti? Nu stim chiar nimic despre sportul asta? Parerea mea e ca "absenta" temporara in conditiile in care si i-a pus pe cei de la Zeta in cap se va transforma in absenta "definitiva" avand in vedere ca toate celelalte echipe sunt "fully booked". Sfat: focus on Visoiu ;)
    3 0
  • Ati urmarit week-end-ul FR3.5 de la Monaco, fratilor?

    Stiti ce-au facut pilotii Zeta Corse? Sainz Junior locul 6 si Nick Yelloly locul 14. Asta cu o echipa care tehnic e varza si care nu facea fata cerintelor lui Marinescu, care voia sa plateasca mai putin? Cam ce spune asta despre el si despre comunicatu' lui de presa? :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru