Mini vrea să obţină un record mondial cu o expediţie la Cercul Polar

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini pregăteşte un record trăznit - cea mai lungă listă de cadouri pentru Moş Crăciun. Scrisorile vor fi livrate de o flotă de modele Mini care va călători până la Cercul Polar.

MINI vrea să stabilească un record Guinness pentru a-şi promova gama de modele în rândul consumatorilor. În stilul caracteristic al mărcii britanice, recordul vizează o categorie excentrică, menită să surprindă publicul şi să atragă atenţia prin nebunie. Mai precis, Mini vrea să obţină cea mai lungă listă de cadouri pentru Moş Crăciun. Respectiva listă va fi formată prin unirea scrisorilor de pe mai multe pieţe cheie pentru marca britanică, printre care se numără Germania, Rusia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii. Toate scrisorile în cauză vor fi livrate în Finlanda de o flotă de modele Mini.

Flota respectivă va pleca de la sediul BMW Group pe 24 noiembrie 2012 şi va călători aproape 3.000 de kilometri până la Cercul Polar. Odată ajuns în Rovaniemi, Finlanda, convoiul va fi întâmpinat de Rauno Aaltonen, câştigătorul Raliului Monte Carlo din 1967, care îi va încânta cu abilităţile sale de pilotaj la volanul unui Mini Paceman. Caravana Mini va include modelele Clubman, Countryman, Cooper hatchback, Cooper Cabrio, Coupe şi Roadster.

Paceman este ultima apariţie în gama Mini.

Modelul reprezintă versiunea coupe a lui Countryman şi împarte gama de motorizări, tehnologiile şi platforma crossoverului britanic, pe când design-ul primeşte câteva modificări subtile, în special la nivelul posteriorului. Gama Mini Paceman va include motorizări care oferă între 112 şi 184 CP. Acestea sunt oferite în standard alături de o transmisie manuală cu şase trepte, dar clienţii pot comanda şi o automată cu şase trepte. Pentru versiunile Cooper D Paceman, Cooper S Paceman şi Cooper SD Paceman, sistemul Mini ALL4 de tracţiune integrală este disponibil.

Via Mini

Comentarii (2)

  • Un produs al marketingului care in curand o sa ajunga si pe luna. Dar in fabrica lor acolo in UK nu stie sa stea. Ma plictiseste marca asta la fel de mult ca si Renault. Vor mereu sa arate ca sunt super si cand colo ele sunt praf.
    2 1
  • gargara .... pai de vreun an ori doi am citit de smart ca a facut una de-asta in canada, s-au dus cu ele pina la polul nord .... ori prin zona, oricum au trecut mult de crecul polar de nord .... si ce au folosit ? nimic special la ele, doar lichid de spalat geamurile ce rezista pina pe la - 50 gr C si pneuri mai speciale, mai de zapada, in rest combustibil ordinar iar masinile erau de serie .... au facut vreo 4.000-4.500 km tur-retur ! motoarele mi se pare ca erau de 1.000 cmc benzina .... cum nu vor ajunge in finlanda mini .... care acum numa' mini nu mai e ! ca-s mai mari decit golfurile !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru