Mitsubishi Colt revine: detalii despre fratele geamăn al lui Renault Clio

de Tiberiu Safta
Marti, 04.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a dezvăluit oficial data lansării noii generații Colt, un nume care va reveni pe piața europeană după o pauză de 9 ani. Noul model va fi oferit cu 3 motorizări, inclusiv una hibridă, iar debutul va avea loc la începutul lui iunie.

Constructorul japonez se pregătește să lanseze în acest an o generație nouă a lui Colt. Modelul a fost anterior vândut în Europa până în 2014, atunci când a fost înlocuit de către actualul Space Star. Noul model subcompact al japonezilor a fost confirmat încă de anul trecut, iar acum, Mitsubishi a dezvăluit mai multe detalii noi despre viitorul model.

Astfel, noul Mitsubishi Colt va fi bazat pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Cu alte cuvinte, noul model al japonezilor va împărtăși platforma cu Renault Clio. Este de așteptat, de altfel, ca noul Colt să arate aproape identic cu fratele său francez, așa cum este și cazul noului ASX.

Pentru început, Mitsubishi Colt va fi oferit cu 3 motorizări. Cea mai mică motorizare constă într-un propulsor pe benzină de 1.0 litri cu 3 cilindri, aspirat natural, de 67 de cai putere, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte. Al doilea motor, o unitate pe benzină de 1.0 litri cu 3 cilindri, turbo, oferă 91 de cai putere și este cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte.

Vârful de gamă va fi reprezentat de un propulsor hibrid alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri și două motoare electrice.

Agregatul este alimentat de o baterie de 1.2 kWh, iar puterea combinată este de 143 de cai putere. Fiind un motor hibrid, acesta este cuplat la o cutie automată multimodală.

Noul Mitsubishi Colt va fi dezvăluit oficial în 8 iunie, în cadrul unui eveniment online. Modelul va fi produs în Turcia, la uzina Renault din Bursa, iar vânzările vor începe în toamna acestui an.

via Mitsubishi

Comentarii (2)

  • Nu cred ca am vazut o politica falimentara mai mare decat la Mitsubishi Europe. Doar la Infiniti poate, unde Nissan pare sa urmeze usor-usor aceeasi pasi...
    4 0
  • Chevyrolet
    Renault Clio
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru