Modelele de performanță BMW M vor avea propulsie hibridă: "Nu putem evita electrificarea"

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că va introduce sisteme de priopulsie hibride pe modelele de performanță M pentru a se încadra în limitele de emisii, în ciuda potențialului negativ asupra performanțelor.

Noile reguli pentru emisii care vor intra în vigoare în Europa în 2021 forțează constructorii auto să ia decizii care în trecut păreau de neimaginat.

Ultimul exemplu în acest sens este oferit în această săptămână de BMW, care a confirmat oficial că va integra tehnologii hibride inclusiv pe modelele de performanță M. Constructorul german a început deja să testeze diverse prototipuri M cu sisteme hibride.

"Este inevitabil. Nu putem evita necesitatea electrificării și este adevărat că lucrăm deja la propulsia hibridă. Pentru moment, tot ce voi spune este că lucrăm la o soluție tehnică precisă, dar nu am luat încă o decizie finală cu privire la modul în care vom lansa conceptul", a declarat Dirk Hacker, vice-președintele BMW.

Oficialii BMW nu au menționat ce fel de sistem hibrid testează și nici modelele pe care acesta va debuta, însă au admis că există unele îngrijorări cu privire la efectele asupra performanțelor ca urmare a creșterii masei totale.

"Nu este niciodată ideal să adaugi masă la mașinile de performanță.

Dar dacă putem folosi electrificarea pentru a genera mai multă performanță începem să avem răspunsuri. Asta poate însemna mai multă viteză sau abilitatea de a rula în regim electric într-un oraș. Este însă posibil să avem nevoie de răspunsuri diferite la această întrebare în orașe diferite", a adăugat Hacker.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru