Momente speciale în familia Skoda: cehii sărbătoresc 85 de ani de la prezentarea prototipului 935 Dynamic

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul Skoda 935 Dynamic aniversează 85 de ani de la debut. Conceptul a fost desenat urmând o serie de principii aerodinamice, iar informațiile acumulate pe parcursul dezvoltării au fost folosite pentru realizarea modelului Popular Monte Carlo.

În 1935 în cadrul Salonului Auto de la Praga, Skoda prezenta prototipul 935 Dynamic. Conceptul dezvoltat de constructorul ceh a fost creionat după o serie de principii aerodinamice care abia începeau să fie introduse în industria auto, iar soluțiile folosite pentru realizarea lui 935 Dynamic au ajutat la dezvoltarea unor modele de serie.

Skoda 935 Dynamic avea un coeficient aerodinamic de 0.37, iar motorizarea pregătită de cehi a luat forma unui boxer cu patru cilindri răcit cu lichid. Motorul de 2.0 litri a fost amplasat central, iar resursele acestuia erau gestionate de roțile de pe puntea spate. Motorul livra 55 de cai putere, iar viteza de top comunicată de cehi a fost de 130 km/h.

Inginerii Skoda au folosit informațiile acumulate pe parcursul dezvoltării lui 935 Dynamic pentru realizarea modelelor Popular Monte Carlo și Rapid 1500 OHV.

Skoda a continuat să dezvolte acest prototip, iar în 1936 a fost construită și o variantă dedicată raliurilor. Din păcate, acest concept pregătit de cehi nu a luat startul în niciun eveniment oficial.

În 1939, Skoda decide să pună punct proiectului, iar prototipul 935 Dynamic este vândut.

Ulterior, în anii '60, Skoda a cumpărat exemplarul, iar în urmă cu trei ani, prototipul a fost introdus în muzeul companiei din Mlada Boleslav.

Comentarii (2)

  • Hmm,aduce cam mult cu Tatra 97 dupa care au ciordit nemtii(au fost dati in judecata,au si recunoscut) sa faca masina poporului cunoscuta ca Vw broscuta la noi
    5 2
  • P.s. Noroc cu mustaciosul ca tot pe dreapta ar fi avut Skodele volanul si acum.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru