Momentul adevărului: controversatul Skoda Octavia facelift a intrat în producție

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Octavia facelift a intrat în producție la fabrica de la Mlada Moleslav după numeroasele controverse apărute cu privire la designul acestuia.

Toamna anului trecut a marcat un eveniment important pentru Skoda ca urmare a lansării unui facelift pentru Octavia, cel mai bine vândut model din gama constructorului ceh.

La vremea respectivă, Octavia facelift a generat numeroase controverse din cauza designului, în special ca urmare a implementării blocurilor optice duble cu LED. Cât de mult va conta această schimbare în decizia de cumpărare a clienților vom afla în curând, întrucât Skoda a anunțat miercuri începerea producției pentru Octavia facelift.

"Prin startul producției noii Octavia, ne uităm spre următorul capitol de succes din povestea celui mai bine vândut model al nostru. Întreaga echipă Skoda a făcut o treabă grozavă", spune Michael Oeljeklaus, membru în consiliu de adminsitrare pentru producție al Skoda.

Urmareste Automarket
Pe lângă blocurile optice duble LED, Octavia facelift introduce o bară de protecţie uşor modificată, în timp ce spatele a primit o restilizare pentru formatul luminilor LED.
În schimb, pe lateral nu sunt vizibile aproape niciun fel de modificări, cu excepţia jantelor din aliaj care variază între 16 şi 18 inch.

Gama de motorizări este alcătuită din 5 unităţi TSI pe benzină şi 4 unităţi TDI diesel, care variază între 1.0 litri şi 2.0 litri, în timp ce puterea este între 86 CP şi 186 CP, iar cutiile de viteze sunt automate cu dublu ambreiaj DSG. Versiunile superioare, cu motoare TSI de 1.8 litri şi TDI de 2.0 litri pot fi achiziţionate şi cu tracţiune integrală.

Pe piața din România, prețul de pornire al lui Octavia facelift este de 15.643 de euro pentru motorul 1.2 TSI de 86 de cai putere cu echiparea Ambition.

Via Skoda

Comentarii (2)

  • Cum D-zeu sa pui 86 de cai pe masina asta?
    5 1
  • @M_Frank La fel cum puneau 80 de cai pe modelul precedent dintr-un 1.4 aspirat. Acum macar e TSI...

    Oricum varianta de baza nu o cumpara mai nimeni. E doar pentru pretul psihologic "de la" sau "incepand cu".
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru