Monopostul cu care Nigel Mansell a concurat în Formula 1 în 1992 va fi scos la licitație: preț estimat la peste 3.4 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Joi, 07.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna iulie, Bonhams scoate la licitație monopostul Williams FW14B cu care pilotul britanic Nigel Mansell a câștigat cinci curse de Formula 1 în 1992. În același an, britanicul obținea singurul titlu de campion mondial.

Bonhams va scoate la licitație monopostul Williams cu care Nigel Mansell a câștigat cinci Mari Premii de Formula 1 în 1992, anul în care pilotul britanic a obținut și titlul de campion mondial.

Mansell a pilotat acest monopost în șapte dintre cele 16 curse ale sezonului din 1992, iar specialiștii se așteaptă ca prețul de vânzare să treacă de 3.4 milioane de euro. Conform reprezentanților Bonhams, licitația va avea loc în luna iulie în cadrul Goodwood Festival of Speed.

Monopostul Williams FW14B este echipat cu un motor V10 de 3.5 litri dezvoltat de Renault, în timp ce Adrian Newey a fost responsabil cu aerodinamica acestuia. În plus, reprezentanții Bonhams spun că monopostul este complet funcțional.

În 1992, Nigel Mansell s-a impus în 9 Mari Premii de Formula 1 și a reușit să câștige titlul mondial cu 5 etape înainte de finalul sezonului. În același an, pilotul britanic a plecat de 14 ori din pole-position, un record doborât în 2011 de Sebastian Vettel.

Via | TopGear

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru