Muzeul care găzduiește cea mai mare colecție de modele Bugatti din lume își închide porțile definitiv

de Tiberiu Safta
Joi, 18.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Muzeul Auto Mullin din California, SUA, care găzduiește cea mai mare colecție privată de modele Bugatti din lume, își va închide porțile definitiv în luna februarie. Muzeul a fost deschis timp de 14 ani.

Se apropie sfârșitul de activitate pentru Muzeul Auto Mullin din orașul Oxnard, situat în statul California. După 14 ani, muzeul care găzduiește cea mai mare colecție privată de modele Bugatti din lume își va închide porțile definitiv în 10 februarie. Anunțul a fost făcut de către Merle Mullin, co-fondatoarea și directoarea muzeului.

Celebrul muzeu a fost deschis pentru prima dată în 2010 de către soții Peter și Merle Mullin, care sunt colecționari de mașini de epocă, de tablouri de artă și de mobilier clasic. Întreaga expoziție se întinde pe o suprafață de aproape 4400 de metri pătrați, iar muzeul a devenit rapid cunoscut pentru cea mai mare colecție privată de mașini Bugatti din lume.

Colecția include și mașini care au concurat în cursa de 24 de ore de la Le Mans, vehicule construite la comandă, dar și peste 75 de obiecte de mobilier create de Carlo Bugatti, tatăl lui Ettore Bugatti. Din păcate, Peter Mullin, unul dintre fondatorii muzeului, s-a stins din viață în luna septembrie a anului trecut.

Din această cauză s-a luat decizia de a închide muzeul definitiv în luna februarie a acestui an.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    au saracit? oricum se vor putea "printa" in curand orice masina..
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru