Nissan: 30 de modele noi până în 2027. 14 dintre ele cu motor termic

de Alexandru Monenciu
Luni, 25.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile intenționează să lanseze 30 de modele noi în următorii trei ani. Dintre acestea, 14 vor fi echipate exclusiv cu un motor termic.

În următorii trei ani, Nissan vrea să facă schimbări importante în ceea ce privește portofoliul de modele. Potrivit celui mai nou plan de afaceri, niponii intenționează să lanseze 30 de noi modele până în 2027.

Dintre acestae, 16 vor fi hibride sau pur electrice, iar restul vor fi echipate cu motor termic.

În Statele Unite ale Americii și Canada vor ajunge 7 noi modele. Mai departe, în SUA vor fi revitalizate 78% dintre modelele de pasageri, iar portofoliul va include modele plug-in hybrid și sisteme de propulsie e-Power.

Orientul Mijlociu va primi 5 SUV-uri noi, iar 2 vor merge către Africa. În Europa, Nissan va lansa 6 noi modele, iar pe piața locală din Japonia, gama de modele va fi modificată în proporție de 80% și va include 5 modele noi.

Pe lângă aceste noutăți, Nissan vrea să scadă costurile de producție ale mașinilor electrice cu 30%, comparativ cu Ariya. Mai mult, până în 2030 vrea ca prețul unei electrice să fie egal cu al unui model termic.

Nu în ultimul rând, japonezii lucrează la îmbunătățirea bateriilor NCM (litiu-nichel-mangan-cobalt), pentru a avea viteze de încărcare cu 50% mai mari și o densitate cu 50% mai mare decât bateriile de pe Ariya.

Și dacă tot am pomenit de baterii, Nissan vrea să introducă bateriile solid-state în 2028 sau 2029.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Nissan
    Atât tinp cât încă sunt în Groupe Renault, Nissan nu va putea să-și revină, degeaba anunță într-una “revoluții”.
    0 3
  • Nissan
    Timp*
    0 2
  • @ Nissan

    Nu-i ține Renault cu forța, pot ieși din grup, pot deveni independenți, dar foarte rapid falimentari, sau sa intre în alt grup, dar nu prea văd în care, deci tot e mai bine cu Renault.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru