Nissan 370Z se pregătește să ne spună adio, însă am putea primi un urmaș: un crossover sportiv


Luni, 17.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan pregătește despărțirea de 370Z, unul dintre cele mai longevive modele din gamas a actuală. Locul său ar putea fi luat de un alt model Z, cel mai probabil un crossover.

În ultimul deceniu, Nissan a încercat să ne convingă de apetitul său pentru mașini sportive. A pus bazele unei game separate de performanță, clădită de divizia sa Nismo. Prin urmare, japonezii vor să facă din spiritul lor sportiv o moștenire pe care să o transmită și viitoarelor modele.

Chiar dacă va fi nevoit să renunțe în curând la un model emblematic cum este 370Z, Nissan va găsi o modalitate de a-i acoperi absența. Nissan 370Z are deja șapte ani de activitate pe piață și se pregătește de retragere, având în vedere că vânzările sale anuale continuă să scadă.

Nu există informații despre un înlocuitor, mai ales că Nissan ar putea alege o altă soluție de a duce mai departe linia sportivă Z. Este din ce în ce mai vehiculată ideea unui vehicul sportiv cu garda la sol mai înaltă.

Într-un interviu recent, Paul Wilcox, șeful Nissan Europa, nu a exclus complet această posibilitate. ”Este o întrebare bună. Însă nu pot comenta. Cred că cel mai important lucru este să ne dăm seama ce face parte din brandul Nissan.

Și eu cred că performanța dinamică face parte din moștenirea noastră. Nu vreau să infirm nimic în acest moment, dar nici nu pot comenta pe marginea unui viitor produs din gamă”.

Există riscul de a urmări fiecare segment în parte cu un model sportiv Z. Am o echipă întreagă de manageri de produs care vin la mine și îmi spun că își doresc asta.

Paul Wilcox
șeful Nissan Europa
Nissan s-a jucat deja cu ideea unui crossover sportiv în anul 2015, atunci când expunea conceptul Gripz la Salonul Auto de la Geneva. Modelul anticipa un SUV de performanță, cu un tren de propulsie hibrid.

Însă până ca acesta să devină realitate este cale lungă. Însuși Wilcox recunoaște că în echipa sa este o oarecare debusolare: ”Există riscul de a urmări fiecare segment în parte cu un model sportiv Z. Am o echipă întreagă de manageri de produs care vin la mine și îmi spun că își doresc asta”, a declarat Wilcox. 

via motor1

Comentarii (3)

  • Asadar inca un model legendar ne spune adio. Oare unde se indreapta industria auto ?
    4 1
  • Cand am zis eu asta am primit numa' minusuri...
    3 2
  • someone
    nu stiu daca din coupe sport merita, sau are sens, sa faci un crossover, insa nissan ramane fara coupe sport cu tractiune spate. sylvia nu se mai fabrica, seria Z dispare odata cu 370, pacat. erau niste masini formidabile.
    poate totusi vor readuce la viata sylvia si pe SR20DET
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru