Nissan anunță lansarea unui nou model Nismo. Ar fi vorba despre Ariya

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile pregătește un nou model de performanță care să poarte emblema Nismo. Debutul va avea loc în data de 12 ianuarie, iar zvonurile susțin că ar fi vorba despre Ariya Nismo.

De ceva vreme, fotografii spion surprind în teste, pe celebrul circuit Nurburgring, un Nissan Ariya care nu pare deloc standard. În sensul că are spoilere modificate, jante mai mari și o suspensie care plasează mașina mai aproape de asfalt.

Din câte se pare, ar fi vorba despre viitorul Nissan Ariya Nismo, dar constructorul japonez nu a oferit nicio confirmare oficială.

Acum, Nissan a publicat un teaser video care anunță lansarea unui nou model Nismo. Evenimentul va avea loc în data de 12 ianuarie și, toate indiciile, conduc către un viitor Ariya Nismo. În clip se poate observa doar o mică parte din silueta viitorului model Nismo.

Dacă, într-adevăr, vorbim despre viitorul Ariya Nismo, trebuie să ne așteptăm la spoilere mai agresive, jante mari (probabil de 20 de inch), scaune sport, un volan, la rândul lui, sport, dar și o serie de accente roșii atât la exterior cât și la interior.

Potrivit unor documente care au ajuns în presă, Nissan Ariya Nismo va fi disponibil în 6 nuanțe exterioare: Alb Prism, Gri Dark Metal, Negru Midnight, Albastru Deep Ocean și Gri Stealth.

Unele vor fi disponibile cu plafonul vopsit în culoarea Negru Midnight.

În ceea ce privește noutățile tehnice, vorbim despre o suspensie revizuită, o gardă la sol redusă, frâne mai performante și o direcție mult mai precisă.

Și sistemul de tracțiune integrală va fi revizuit, pentru performanțe crescute. Spre exemplu, aceleași documente arată că Ariya Nismo va atinge 120 km/h cu o secundă mai repede decât modelul standard. De menționat că cel mai puternic Ariya oferă 395 CP și 599 Nm, mulțumită celor două motoare electrice.

Versiunea de performanță Nismo va fi disponibilă atât cu bateria de 63 kWh cât și cu cea de 87 kWh.

Așa cum spuneam, presupusul Nissan Ariya Nismo va debuta în data de 12 ianuarie.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru