Nissan, dat în judecată de către fostul CEO, Carlos Ghosn, pentru 1 miliard de dolari

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn, fostul CEO Nissan, a dat în judecată marca japoneză și cere despăgubiri în valoare de peste 1 miliard de dolari. Fostul șef acuză marca japoneză de defăimare, calomnie și fabricare de probe împotriva lui.

Potrivit informațiilor oficiale din presă, marca Nissan tocmai a fost dată în judecată chiar de către fostul său CEO controversat, Carlos Ghosn. Acesta acuză marca japoneză de defăimare, calomnie și fabricare de probe împotriva sa, iar Ghosn cere despăgubiri care depășesc 1 miliard de dolari americani. Procesul împotriva Nissan a fost intentat în Liban, țara natală a lui Ghosn și în care se ascunde în prezent de justiția din Japonia.

Omul de afaceri a fost CEO-ul Nissan între 2001 și 2017. La un an după ce Ghosn a părăsit această funcție, acesta a fost arestat de către autoritățile japoneze după ce a fost acuzat de fraude multiple. În 2019, Ghosn a reușit să evadeze din arest și de atunci se ascunde în Liban, o țară care nu își extrădează cetățenii.

În noul proces împotriva celor de la Nissan, Ghosn acuză și alte 12 persoane din interiorul companiei. Printre ei se numără un angajat, doi manageri și doi membri ai consiliului de supraveghere care ar fi complotat împotriva lui Ghosn.

Un oficial al mărcii japoneze a declarat, însă, că Nissan nu a primit până în acest moment documente care să ateste intentarea și existența acestui proces.

Cu toate acestea, procurorii din Liban care se ocupă cu acest caz au anunțat că audierile vor începe în luna septembrie.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • Excelent ! Sforarii din umbra trebuie sa plateasca pentru persecutarea si intemnitarea pe nedrept a unuia dintre marii vizionari ai lumii moderne ! Sper ca procesul sa mearga bine si sa aflam adevarul.
    1 3
  • Nici Goshn nu era uşă de biserică dar japonezii au mers foarte departe !!!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru