Nissan lansează noua utilitară Townstar. Înlocuitorul lui NV200 va fi disponibil și în versiune electrică

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat primele informații și imagini cu utilitara Townstar. Aceasta îl va înlocui pe actualul NV200 și va fi disponibilă atât cu motorizare pe benzină cât și în versiune electrică.

Constructorul nipon de automobile vrea să se impună pe piața vehiculelor comerciale ușoare cu noul Townstar. Gândit ca un înlocuitor pentru actualul NV200, Townstar este descris de Nissan ca fiind "noua generație de utilitară ușoară".

Noul Nissan Townstar este construit pe arhitectura CMF-C a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Clienții vor putea opta pentru o variantă utilitară, dar și pentru una de transport pasageri.

Pentru interior, japonezii au pregătit un display central de 8 sau 10 inch, conectivitate Android Auto și Apple CarPlay și încărcare wireless pentru telefonul mobil.

Utilitara Townstar are un volum de încărcare de 4.3 metri cubi, poate transporta o încărcătura de maxim 800 de kilograme și tracta 1.500 de kilograme.

Așa cum spuneam, modelul nipon poate fi echipat cu un motor pe benzină, de 1.3 litri, care dezvoltă 130 de cai putere și 250 Nm cuplu. Clienții au la dispoziție și o versiune pur electrică, denumită Townstar EV. Aceasta dispune de 122 CP și 245 Nm, iar bateria de 44 kWh oferă o autonomie de 285 kilometri.

La o priză cu încărcare rapidă, acumulatorul ajunge de la 0 la 80% în 42 de minute.

Lista cu sisteme de siguranță include, printre altele, Side Wind Assist, Trailer Sway Assist, frânare de urgență automată cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor, cruise control adaptiv și cameră video cu vedere la 360 de grade.

În plus, versiunea electrică are un sistem de condus semi-autonom ProPilot.

Pentru Townstar EV, Nissan oferă garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

via Nissan

Comentarii (4)

  • penissan
    Cum dreaq? Dacia Spring are o baterie de 27 kWh si are, pe foaie, o autonomie medie tot cam ca asta de 44 kWh a cazanului ăsta?
    6 8
  • Dacia Dokker?
    Dacia Dokker?
    19 0
  • @flacaul de mai sus
    Are bateria mai mare, intr-adevar, insa si masina este mai grea, mai putin aerodinamica si autonomia e calculata si cu ceva la bord.
    9 0
  • @ Dacia Dokker?
    Da. Pentru ca a avut vanzari prea bune au scos-o din gama Dacia( nu mai exista utilitare in noua gama Dacia) , au mai pus un briz-briz , i-au marit pretul si au rebotezat-o
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru