Nissan nu renunță la pionierul său electric: Leaf va mai rămâne în gama japonezilor

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui reprezentant Nissan, constructorul japonez de automobile nu va renunța la modelul cu zero emisii Leaf. Acesta nu a oferit, din păcate, mai multe informații.

Nissan Leaf a debutat la finalul anului 2010 și până în februarie 2022 au fost comercializate 577.000 de exemplare. Modelul electric a fost bine primit încă de la început, câștigând premiul Green Car Vision Award în 2010, Mașina Anului în Europa și Mașina Anului în Lume, ambele în 2011.

În ciuda acestor lucruri, viitorul lui Nissan Leaf părea incert la un moment dat. Gama a fost mult simplificată și au apărut chiar zvonuri că japonezii ar putea renunța la acest model.

Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, directorul de marketing pe partea de modele electrice din cadrul Nissan a calmat spiritele. Potrivit lui Aditya Jairaj, Leaf nu va dispărea din portofoliul mărcii nipone.

Din păcate, oficialul nu a oferit mai multe detalii. Așadar, încă nu știm sub ce formă va fi păstrat acest model.

Actuala generație, a doua, a fost prezentată în octombrie 2017 și a debutat pe piață în 2018. În primul an, peste 87.000 de clienți, din lumea întreagă, au optat pentru Nissan Leaf, plasându-l pe locul 3, în spatele lui Tesla Model 3 și Baic EC-Series.

via Autoblog

Comentarii (3)

  • unde este Arya ???

    Sunt cei care fac şi cei care vorbesc...
    2 1
  • Asa-i la electrice… cam totul este o minciuna.
    Cică-s cu zero emisii, da nu-s, ca se încarcă cu curent produs cu emisii. In fapt Electrica poluează si când stă. Electricele sunt un fel de Terminator… n-ai cum sa le “oprești”.
    Cică au mulți cai, da nu le poți “călca” pentru ca se termina rapid bateria.
    Cică se ieftinesc, dar se scumpesc.
    Prețul este fals ca-i subvenționat cu taxe de la toți amărâții sa beneficieze elitele.
    Cu furtul acesta (numit subvenție ECO), au reușit in sfârșit sa returneze banii bogățiilor pe care ia furat Robin Hood, cu dobânda bine’nteles.
    In cazul de față si numele-i minciuna, la cât “trage” o baterie ar trebui să-i spună stâncă, nu frunză.
    8 2
  • @Dutz un oras cu termice vs un oras cu electrice. Zi-mi unde e poluarea? Unde respiri aer mai curat? Voi care tot repetati porcaria aia ce ai scris acolo, chiar sunteti reali? Chiar nu se vad diferentele? Sunteti orbiti de ura si prostie? Daca ai combinatia nuclear, solar, eolian, hidro, unde mai e poluarea? Cutie craniana ai, creier iti mai trebuie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru