Nissan Qashqai a debarcat oficial în SUA și a fost rebotezat: faceți cunoștință cu Nissan Rogue Sport

de Mircea Meşter
Luni, 09.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-urile Nissan X-Trail și Nissan Qashqai sunt reprezentate pe piața din SUA de alter ego-urile Nissan Rogue și Nissan Rogue Sport. Dacă primul se află pe piața americană de ceva vreme, al doilea a fost prezentat oficial astăzi.

În ultimii ani, Nissan omoară secretele legate de schimbările estetice așteptate în Europa pe X-Trail prin simplul fapt că SUV-ul japonezilor le primește cu câteva luni înaintea noastră în Statele Unite, acolo unde numele său oficial este însă altul: Nissan Rogue. Așa s-a întâmplat în momentul lansării celei mai noi generații a SUV-ului nipon și acesta a fost cazul și în momentul prezentării facelift-ului pe care X-Trail încă nu l-a primit în Europa, dar care se vinde în SUA de o jumătate de an.

Ei bine, începând de astăzi putem vorbi despre o gamă de SUV-uri Nissan comună și cu un segment mai jos, pentru că Nissan Qashqai, cel mai vândut SUV compact european, a debarcat oficial în SUA. Și la fel ca în cazul lui X-Trail, Qashqai este rebotezat în State, acolo unde va fi cunoscut sub numele oficial Rogue Sport. 

Anunțul a fost făcut în cadrul Salonului Auto de la Detroit, care și-a deschis porțile astăzi. Evident, strategia celor de la Nissan se bazează pe faptul că noul nume al SUV-ului lor este unul foarte popular pe piața de peste Ocean, acolo unde Qashqai sau X-Trail nu se compară ca anvergură cu Rogue. Iar cel mai bun argument în acest sens este faptul că Nissan Rogue (adică X-Trail-ul american) a fost vândut în peste 40.000 de exemplare în SUA în luna decembrie a anului 2016, tendința fiind una de creștere evidentă în ceea ce-l privește pe fratele mai mare al lui Qashqai.

Foarte interesant, însă, Qashqai își păstrează denumirea pe piața canadiană, SUV-ul compact al mărcii japoneze rămânănd aici fidel tradiției europene.

Una peste alta, Qashqai și Rogue Sport sunt modele identice la nivel estetic interior și exterior, singurele modificări realizate de inginerii japonezi la "exportul" SUV-ului pe piața americană referindu-se la suspensii, care au fost adaptate la cerințele de confort ale clienților de peste Ocean.

Evident, popularele motorizări diesel de pe Qashqai, 1.5 și 1.6 dCi, dispar complet din peisaj din SUA, acolo unde singurul motor pe care se vor baza dealerii Nissan va fi un 2.0 benzină cu patru cilindri care este extras din gama oferită de fratele mai mare Rogue. Dacă pe Rogue acesta dezvoltă 170, pe Rogue Sport vorbim însă de doar 143 CP.

Comentarii (4)

  • in afara volanului de mercedes, ce mai e "nou" la "noul cascai"?
    5 7
  • Are ceva nou: volanul. E cel care a debutat in Europa pe noua Micra. Un pas mare fata de cel vechi.
    7 3
  • Andrei
    Nu exista Quasqai pe piata Canadiana. E Nissan Rogue!
    3 2
  • @Andrei Rogue e X-Trail!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru