Nissan Sport Sedan Concept are faţa viitorului Almera, rivalul lui VW Golf

de Bogdan Mirică
Joi, 16.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerul şef Nissan a făcut lumină în cazul viitorului model compact cu care japonezii vor încerca să bată Volkswagen Golf. Hatchback-ul va

Nissan se află într-o continuă expansiune a gamei. O dovedeşte şi cel mai nou concept expus de japonezi la Detroit, o anticipare pentru viitorul sedan Maxim, destinat exclusiv pieţei din Statele Unite.

Nissan Sport Sedan Concept - detalii şi imagini oficiale

Cu toate acestea, conceptul Nissan Sport Sedan va servi şi ca sursă de inspiraţie pentru un model aşteptat pe Bătrânul Continent. Nu este greu de intuit că japonezii se gândesc la deja vehiculatul model compact, rival pentru etalonul segmentului, Volkswagen Golf.

Shiro Nakamura, şeful de design Nissan, susţine că prototipul expus la Detroit conţine o serie de linii pe care le vom vedea şi pe alte modele. „Nissan a fost la început un brand cu trăsături sportive. Pe parcurs am pierdut însă din această caracteristică. Tocmai de aceea ne-am propus să redobândim sportivitatea.”

Nissan a fost la început un brand cu trăsături sportive. Pe parcurs am pierdut însă din această caracteristică.

Shiro Nakamura
şeful de design Nissan
În anii ce vor urma, toate modelele Nissan vor beneficia de acoperişul fluid al lui GT-R, de sculptura pasajelor pentru roţile faţă, de grila faţă botezată V-Motion (regăsită şi pe noul Qashqai), precum şi de tăietura executată la nivelul ultimului rând de montanţi (asemeni conceptului Sport Sedan).

Conglomeratul de trăsături sportive vor ajunge şi pe viitorul Almera. „Acesta va împrumuta o serie de elemente, însă nu chiar pe toate. Nu pe toate pentru că proiectul a fost terminat înainte de crearea lui Sport Sedan. Chiar şi aşa, rivalul lui Golf va prelua faţa prototipului”, a declarat Nakamura.

Şi Micra se va inspira puţin din noua filosofie de design şi va creşte în dimensiuni pentru a se putea bate cu Ford Fiesta şi Opel Corsa. Potrivit lui Nakamura, „Nissan trebuie să încerce să devină un producător de volum. Actualul model este puţin cam mic. Acum suntem în punctul în care vrem să luăm cu asalt fiecare segment al pieţei şi nu ne mai dorim să fugim de concurenţă.”

Comentarii (1)

  • "Nissan a fost la început un brand cu trăsături sportive. "

    Asa este! Eu imi aduc aminte de cand eram copil in anii 80 ca Nissan facea masini foarte apetisante pt pasionatii de sportivitate...
    deci asta inca tarziu in istoria lor ca marca, devreme pt mine :P Oricum, e bine ca n-au renuntat la Skyline, actualul GTR si au continuat sa se afirme.
    Viitorul suna si mai bine !
    18 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru