Nissan susține că a dezvoltat un material care izolează mai bine fonic interiorul mașinii

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Vineri, 10.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit că a dezvoltat un material care izolează mai bine din punct de vedere fonic interiorul masinlor de zgomotele produse de motor și de circulația pe drumurile publice.

Cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, Nissan a prezentat un nou material despre care susține că are potențialul de a izola mai bine interiorul mașinilor din punct de vedere fonic.

Noul material utilizează o structură specială și o peliculă de plastic pentru a controla mai bine vibrațiile cu privire la transmiterea zgomotului în benzile de frecvență cuprinse între 500 și 1.200 Hz.

În această categorie de frecvență intră și zgomotele obișnuite produse la rularea mașinii pe drumuri publice, dar și zgomotul motorului.

Oficialii Nissan susțin că noul material are o masă totală de numai 25% din materialele utilizate în prezent la izolarea fonică a interioarelor mașinilor, ceea ce contribuie inclusiv la îmbunătățirea eficientei enegetice.

În plus, constructorul japonez menționează că, în anumite situații, costurile de dezvoltare ale noului material sunt mai mici decât materialele folosite în prezent, ceea ce înseamnă că poate fi implementat inclusiv pe modele care în prezent nu au astfel de materiale din motive de creștere a costurilor.

Totuși, Nissan nu a dezvăluit încă dacă și când va introduce noul material pe modele de serie.

Via Nissan

Comentarii (2)

  • hahhaha .... dar ei nu-l folosesc . Pacat de masinile alea ... la Qashqai zdrangane usa fix ca la LOGAN .
    8 4
  • ecosportivu
    materialul nou il montau mai bine lui carlos ghosn sa nu i se mai auda gura aia mare
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru