Nissan va utiliza pe prototipul de la Le Mans culorile maşinii cu care a obţinut pole positionul în 1990

de Daniel Popescu
Joi, 28.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va utiliza pe unul dintre prototipurile pentru Le Mans culorile utilizate pe maşina cu care a obţinut pole position-ul pe acelaşi circuit în urmă cu 25 de ani.

Esential 1990 este anul in care Nissan a obtinut pole positionul la Le Mans
Nissan a ales o modalitate inedită de a sărbători 25 de ani de când a obţinut pole positionul în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Unul dintre cele trei prototipuri cu care constructorul japonez va concura în celebra cursa de anduranţă va avea aceleaşi culori alb şi albastru cu cele ale modelului R90CK. Acestea vor apărea pe prototipul cu numărul 21, care va fi pilotat de Tsugio Matsuda, Lucas Ordonez şi Mark Shulzhitskiy.

Pole position-ul din 1990 a fost stabilit de fostul pilot de Formula 1 Mark Blundell, care îşi aminteşte cu plăcere de acel eveniment.

"Turul la Le Mans este cu siguranţă o amintire foarte duioasă pentru mine. A fost unul dintre acele momente când timpul a stat pe loc şi totul a fost perfect. Îţi aminteşti aceste momente pentru că nu se întâmplă atât de des. Este grozav să vedem că Nissan sărbătoreşte cu o paletă de culori retro pe prototipul Nissan GT-R LM Nismo cu numărul 21", a declarat el.

Prototipul va debuta pe circuitul de la Le Mans la sfârşitul acestei săptămâni, cu ocazia sesiunii oficiale de teste.

Via Nissan

Comentarii (7)

  • Sper sa le poarte noroc !
    7 3
  • e o veste extraordinara; chiar speram sa faca asta :-)))
    5 3
  • McSquizzy
    Pentru o scurta pauza de relaxare aveti clipul mai jos. De retinut ca acum 25 de ani nu existau simulatoare pentru pregatirea pilotilor si Sarthe e un circuit pe care poti gresi foarte usor...cu urmari fatale. Mark Blundell e un exemplu de pilot pur sange.

    https://www.youtube.com/watch?v=i1ECE3oT-Z8
    3 4
  • cetateanul turmentat
    Cate victorii a avut Nissan cu superscula din '90? Sau ceva mai usor, cate podiumuri sau cele mai rapide tururi au a avut? Bun, si acum fanii ma pot injura ca am indraznit sa-i intreb asta.
    6 7
  • @cetatean
    Nissan R91CP a castigat cursa de 24h de la Daytona
    2 5
  • cetateanul turmentat
    Asa, si?
    Ma refeream la Le Mans, ca despre Le Mans e vorba in stire si acea vopsea a fost folosita la masina de la Le Mans, nu de la Daytona. In plus la Daytona nu era aceiasi masina ca la Le Mans in '90.
    8 3
  • @cetatean
    Aceeasi combinatie de culori a avut-o si la Daytona, caracteristica Nissan.

    si tu pe cine vrei sa ridici in slavi?
    Asa, si? ce daca nu a castigat?
    macar spune ce ai de spus
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru