Nissan vrea să lanseze un model cu baterii cu stare solidă în 2028

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, constructorul japonez de automobile intenționează să comercializeze, în 2028, un model echipat cu baterii cu stare solidă.

În anii următori, Nissan va lansa o nouă generație de baterii litiu-ion, pentru modelele sale electrificate. Apoi, în 2028, constructorul nipon vrea să facă pasul spre o baterie litiu-ion care nu utilizează cobalt.

Tot în 2028, Nissan intenționează să comercializeze un model echipat cu baterii cu stare solidă. Japonezii lucrează deja la dezvoltarea acestui tip de acumulatori, iar la final, potrivit informațiilor disponibile în acest moment, celulele vor avea dimensiunea unui laptop.

Mai mult, David Moss, vice-președintele diviziei de Cercetare-Dezvoltare din Europa, susține că bateriile cu stare solidă vor avea costuri de producție cu 50% mai mici comparativ cu actualele baterii litiu-ion.

Totodată, densitatea energiei va fi dublată, iar timpii de încărcare de 3 ori mai rapizi.

Pentru moment nu se știe pe ce model vor fi instalate aceste baterii cu stare solidă. Cel mai probabil, acesta va fi construit pe o arhitectură nouă.

via Autocar

Comentarii (7)

  • Ei da, asta-i genul de stire pe care-o asteptam, solid state battery va fi revolutie.. treaba-i buna doar ca mai dureaza, 5 ani ca maine trec.
    14 4
  • Este un băiat (vikingul electric marsupial) care enumeră argumentele pentru achiziția unei Tesla... va dezvolta, va face, va drege, dar tu, ascultător fidel, ia tehnologia actuală. :)

    Neah, finanțați voi, electrici mici, r&d din ind. auto.

    SSB-urile elimină riscul de combustie și rezolvă și problema daunei totale pentru lovirea șasiului, cel puțin de borduri, capace de canal.

    Toyota zice că testează pe sistem hibrid începând din 2025, iar Nissan țintește 2028, adică o plajă decentă de timp pentru deflația cauzată de evoluția tehnologică ar fi 2036... cel mai devreme. :)
    13 4
  • Își închipuie cineva că doar Nissan vrea baterii solid state? Toți producătorii de auto electrice și nu numai, vor astfel de baterii. Titlul induce ideea că e doar apanajul Nissan, unicii în lume care au descoperit și vor implementa așa ceva. Dragi redactori, mai reflectați înainte de a publica orice năstrușnicie. De fapt, mă întreb dacă e vreun ”cap limpede”, dacă știți despre această funcție din cadrul unei redacții adevărate. Așteptăm de la voi, jurnalism de calitate, nu doar titluri de can-can. Ah, dacă am avea un sistem public de notare a articolelor, transparent și accesibil, poate v-ați mai jena un pic și ați acorda mai multă considerație cititorilor.
    9 2
  • Fără drama… dar la de este buna știrea asta? Ce ma interesează pe mine astăzi ce vrea sa facă Nissan in 2028? Mai bine ar înlocui CVT-urile acum, ca-s moartea pasiunii!!!
    12 3
  • @Mana-rece-suflet-cald,
    Tinand cont ca ne tot baga pe gat gogoasa cu "Qashqai a inventat SUV-ul de clasa compacta", nu m-ar mira ca Automarket sa ne spuna la un moment dat si ca Nissan a inventat bateriile solid state.
    PS: Ceva mult mai interesant decat ce vrea sa faca Nissan peste cinci ani, cu toate ca am mari dubii ca marca japoneza va mai exista 2028 (bine, poate am fost putin rau la faza asta): https://carnewschina.com/2023/02/06/nio-to-launch-150-kwh-semi-solid-state-battery-in-h1-2023-confirms-qin-lihong/, insa Nio nu plateste
    8 2
  • ACE - Craiova
    Pentru anul 2019 TOSHIBA anunta ca va lansa o baterie auto care se va incarca in doar 6 minute....si au trecut cativa ani buni de-atunci.

    Sa fim optimisti dar mai degraba moderati - lucrurile nu pot evolua asa brusc cum si-ar dori (unii) dintre noi.
    4 9
  • Nissan vrea, dar nu poate

    Apoi ........ până în 2028 .... ce nu au zis 2088 ???!!

    Până în 2028 poate dau şi faliment.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru