Noi detalii despre noul Skoda Kodiaq: versiune PHEV cu autonomie de 100 de kilometri

de Tiberiu Safta
Luni, 26.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a dezvăluit o serie de detalii noi despre cea de-a doua generație a SUV-ului său de dimensiuni mari, Kodiaq. Noul va model aduce un design nou și mai mult spațiu la interior, precum și o nouă versiune cu motorizare PHEV, în premieră pentru Kodiaq.

Constructorul ceh se pregătește să lanseze a doua generație pentru Kodiaq. Am văzut, în perioada recentă, câteva imagini sugestive și din timpul testelor cu noul model, care va fi dezvăluit oficial în toamna acestui an. Până atunci, însă, Skoda ne oferă toate detaliile tehnice importante despre noul model.

LIMBAJ DE DESIGN NOU

În primul rând, noul Skoda Kodiaq promite să aducă un limbaj de design nou. Pe lângă noul său design, cea mai mare noutate este reprezentată de creșterea în dimensiuni. Astfel, noul Kodiaq are o lungime de 4758 de milimetri, fiind mai lung cu 61 de milimetri față de actualul model. Lățimea este de 1864 de milimetri, iar înălțimea este de 1657 de milimetri. Chiar dacă avem acum o caroserie mai lungă, ampatamentul rămâne la 2791 de milimetri.

Noul Skoda Kodiaq va primi faruri LED Matrix de generație nouă, care conțin și un element din cristal botezat Crystallinium. Acest element scoate mai mult în evidență conturul farurilor. De asemenea, aripile laterale vor avea un aspect mai pătrățos, iar exteriorul va fi completat de jante cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inch.

ECRAN DE 12.9 INCH

Alături de noul exterior, noul Skoda Kodiaq primește și un interior complet revizuit. Cea mai mare noutate care va fi vizibilă aici este ecranul central de 12.9 inch pentru sistemul multimedia, alături de un instrumentar digital de 10.25 inch. O altă noutate este reprezentată de maneta schimbătorului de viteze, mutată acum la volan.

Inclusiv în partea din spate vom avea un nou compartiment de depozitare cu suporturi de pahare pentru pasagerii din spate.

La fel ca actuala generație, noul Skoda Kodiaq va fi disponibil în versiuni cu 5 sau 7 locuri. În cazul celei din urmă versiuni, spațiul deasupra capului pentru cei care sunt așezați pe al treilea rând de scaune este mai mare cu 15 milimetri. Skoda promite și un portbagaj generos pentru noul model. În cazul versiunii cu 7 locuri, portbagajul va avea o capacitate cuprinsă între 340 și 845 de litri. Cei care aleg versiunea cu doar 5 locuri vor primi un portbagaj cu o capacitate de 910 litri.

ÎN PREMIERĂ PENTRU KODIAQ, VERSIUNE PHEV

Noua generație Skoda Kodiaq va fi disponibilă, la momentul lansării, cu 5 motorizări diferite: două pe benzină, două diesel și, în premieră, o versiune hibridă cu încărcare la priză. Gama începe cu motorizarea 1.5 TSI de 150 de cai putere și cu tehnologie microhibridă. Cel de-al doilea propulsor pe benzină, o unitate de 2.0 litri TSI, dezvoltă 204 cai putere, dar nu are sistem microhibrid.

Pentru cei care își doresc motor diesel, aceștia vor avea la dispoziție un motor de 2.0 litri TDI cu două variante de putere: 150 sau 193 de cai putere.

La final, avem și versiunea Kodiaq iV, cea echipată cu noul propulsor hibrid PHEV. Agregatul este compus din motorul termic de 1.5 litri TSI, cuplat la un motor electric. Astfel, propulsorul întreg dezvoltă 204 cai putere.

În modul de rulare electric, versiunea hibridă va avea o autonomie de 100 de kilometri, grație unui acumulator de 25.7 kWh. Bateria va putea trage un curent de până la 50 de kW la o stație de încărcare rapidă.

Indiferent de motorizarea aleasă, toate acestea sunt cuplate la o cutie automată DSG. În cazul versiunii hibride, motorul este cuplat la o cutie cu 6 trepte, în timp ce restul motorizărilor primesc o cutie cu 7 rapoarte. Mai mult, versiunile 2.0 TSI și 2.0 TDI de 193 de cai putere primesc și un sistem de tracțiune integrală. La celelalte versiuni, puterea este transmisă către roțile din față.

PARCARE AUTOMATĂ DE LA DISTANȚĂ

Odată cu noua generație Kodiaq, Skoda va introduce și o serie de sisteme de siguranță noi. Cea mai importantă dintre ele este noul sistem de parcare automată de la distanță, care va fi disponibil începând din 2024. Cu alte cuvinte, mașina se va putea parca de una singură cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone, chiar și atunci când șoferul nu se află în mașină.

Noul Skoda Kodiaq va veni echipat cu 9 airbag-uri în total, alături de sisteme precum: Emergency Assist, Crew Protect Assist, cruise control adaptiv și predictiv, asistent adaptiv pentru menținerea benzii de rulare, asistent de călătorie și asistent pentru ambuteiaje.

Noua generație Skoda Kodiaq va fi lansată oficial în toamna acestui an.

via Skoda

Comentarii (3)

  • neinteresant. premiul cel mare la 6/49 tocmai s-a dud la altul. asa ca nu,,,
    3 2
  • Bogdan
    Ma așteptam la mai mult de la sistemul PHEV ca si putere. Dar are mai puțină importanță. Cu adevărat trist este ca PHEV-ul nu vine cu tracțiune integrală. De ce ti-ai lua SUV PHEV 4x2?
    1 1
  • Trilulilu
    900 litri portabagajul?! Mamăăă!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru