Noile SUV-uri vietnameze de la Vinfast vor avea până la 408 CP și 500 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vietnamezii de la Vinfast au prezentat în cadrul Mobile World Congress din Barcelona noile SUV-uri electrice VF 8 și VF 9. Livrările europene sunt programate pentru a doua jumătate a lui 2022.

Compania vietnameză Vinfast a prezentat în premieră SUV-urile electrice VF e35 și VF e36 în toamna anului trecut, la Los Angeles. Între timp, denumirea acestora a fost schimbată în VF 8, respectiv VF 9, iar acum au fost expuse în cadrul Mobile World Congress din Barcelona.

Cu această ocazie, Vinfast și Pininfarina (celebra casă de design fiind implicată în procesul de dezvoltare) au oferit câteva detalii despre cele două modele. Potrivit acestora, VF 8 și VF 9 au "un limbaj de design modern, care optimizează aerodinamica."

Vinfast propune un interior destul de minimalist, cu un display central de 15.6 inch, puține butoane fizice, materiale prietenoase cu mediul înconjurător și un Head-up Display color.

Vietnamezii nu au oferit prea multe detalii tehnice, dar au precizat totuși că noul VF 8, echipat cu două motoare electrice și tracțiune integrală, va dispune de 408 CP și 620 Nm. Dacă este bifată cea mai mare baterie, autonomia va ajunge până la 500 de kilometri.

SUV-ul care poate găzdui până la 5 pasageri va fi disponibil și într-o versiune cu un singur motor electric, caz în care puterea este de 204 CP.

Totodată, o baterie de capacitate mai mică oferă 459 kilometri autonomie.

Cel mai probabil, VF 9 (7 locuri) va prelua aceleași sisteme de propulsie.

Inițial, noile VF 8 și VF 9 vor fi disponibile, pe Bătrânul Continent, în Germania, Franța și Olanda. În Germania, VF 8 va porni de la 36.133 de euro, iar VF 9 de la 49.280 de euro.

Primele exemplare vor fi livrate în a doua jumătate a lui 2022.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Dovada ca oricine poate pune roti unei tablete si o numeste masina
    13 5
  • Nimic nou, autonomie reală sub 350 Km, prețuri mari, îți trebuie casa cu garaj si priza… da știu… sau parcare subterana la care cam greu se poate instala priza ca doar nu a făcut nimeni blocurile ținând cont de triplarea puterii instalate, adică nu duc cablurile, deci nu se pot instala mai mult de 2 la fiecare 10 apartamente.
    5 6
  • Seriff
    @Dutz, da logic, nimic nou, asa e de ani de zile cu electricele, sunt inutile, scumpe, cu autonomii de 300 km in medie,doar niste jucarii pentru bogati care ghici ce? Au inca o masina diesel pentru drumuri lungi, doar ca majoritatea si-o ard ECO.
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru